Un nou jucător pe piața producătorilor de materiale de construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei investiții de 500.000 euro, Final Distribution, importatorul brandurilor de materiale de construcții Gerard, Delta și Keylite, a deschis în Băicoi - Prahova o linie de producție de jgheaburi si burlane.

 Comercializat sub brandul NOVATIK, sistemul pluvial produs la Băicoi va putea asigura un volum anual de 3,5 milioane de metri liniari pentru burlane si un  million de metri liniari pe an pentru jgheaburi.

„După cinci ani de prezență pe piata materialelor de construcții în calitate de importator de branduri premium, am considerat că este momentul să investim în propria linie de producție” a declarat Dan Mircescu, director general Final Distribution, companie care a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de peste patru milioane euro, menținându-se la nivelul anului 2009.

Până acum, Final Distribution comercializa sisteme de jgheaburi și burlane marca Ruukki. Parte a grupului finlandez Rautaruukki, compania Ruukki România a înregistrat în 2010 un avans de 8% al vânzărilor de țiglă metalică, comparativ cu anul precedent. „2010 a fost un an în care proiectele noi au lipsit, în schimb a existat un interes deosebit pentru proiectele de renovare a clădirilor. Un porcent de 80% din vânzările realizate de companie în 2010 vizează produse achiziționate pentru înlocuirea vechilor acoperișuri”, a declarat Zoltan Szoke, Business Manager divizia Roofing.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite