Scumpirea gigacaloriei reprezintă o aliniere la nivel european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul termic livrat de Elcen în Bucureşti s-a scumpit cu 9%
Agentul termic livrat de Elcen în Bucureşti s-a scumpit cu 9%

ANRE a anunţat arobarea creşterii preţului gigacaloriei la 9,1% în Bucureşti şi de 10,1% în Constanţa. ANRE a emis decizia la 23 decembrie 2009, iar noile preţuri sunt valabile de la 1 ianuarie 2010. Astfel, preţul cu care Elcen va livra agentul termic în Bucureşti va creşte de la 134,56 lei pe gigacalorie la 146,13 lei pe gigacalorie.

Municipalitatea va face eforturi ca scumpirea gigacaloriei să nu fie resimţită la factură, potrivit unui comunicat citat de Realitatea TV. "Noi nu am crescut în niciun fel taxele, acestea s-au actualizat prin legislaţie. Noi le-am scăzut cu 10% ca să stimulăm plătirea lor", a declarat într-o intervenţie telefonică Mircea Raicu, viceprimar Bucureşti.

Preţului energiei electrice şi al gazelor a fost revizuit şi acesta este mai mic decât în Uniunea Europeană (UE). Preţul calculat la energie electrică şi termică în UE este exprimat în moneda europeană, potrivit informaţiilor oferite de Andreea Paul, consilier al premierului Emil Boc.

"Din 22 ianuarie Bursa de la Sibiu va avea şi o piaţă a acţiunilor în paralele cu Bursa de la Varşovia. Vom reuşi să facem creditări pe Bursa de le Sibiu", a declarat preşedintele Bursei de la Sibiu, Teodor Ancuţa. În momentul de faţă pe Bursa de la Sibiu se tranzacţionează contracte futures (angajamente de a vinde sau cumpăra o marfă, valută, indice financiar, având cantitatea, calitatea, scadenţa şi modalitatea de lichidare / livrare standardizate).

La Bursa de la Sibiu se listează cursul euro. Pentru sfârşitul anului euro se cotează la 4,41, după cum a anunţat Ancuţa.

"Sunt optimist pentru că eu cred că eonomia va creşte în 2010, drept pentru care Ana Holding a făcut investiţii", a declarat omul de afaceri George Copos la Realitatea TV.

"Cred că instituţuiile statului încep să lucreze. Faptul că am luat un credit de peste 25 de milioane de la bancă şi faptul că investesc peste jumătate demonstrează optimusmul meu. Sunt puţine companii care vor face profit în 2010, dar sunt convins că din 2013 vom creşte şi trebuie să ne pregătim pentru această perioadă grea", a mai spus Copos.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite