Miliardarii văd luminiţa de la capătul tunelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Sturza, proprietarul fondului de investiţii GreenLight Invest, spune că sectorul industrial va reveni în forţă
Ion Sturza, proprietarul fondului de investiţii GreenLight Invest, spune că sectorul industrial va reveni în forţă

Oameni de afaceri din Topul „Forbes 500 Miliardari“ intervievaţi de „Adevărul“ consideră că economia ţării are şanse mari de dezvoltare, însă abia peste doi-trei ani. Agricultura, tehnologia şi educaţia sunt câteva domenii unde România trebuie să investească pe viitor, pentru ca relansarea economică să fie sănătoasă.

Antreprenori prezenţi în topul „Forbes 500 Miliardari" au fost întrebaţi de „Adevărul" cum văd viitorul economiei autohtone. Concluzia? Mediul de afaceri este optimist, investiţiile continuă, iar rezultatele se vor vedea negreşit peste câţiva ani, când potenţialul economic al ţării va putea fi valorificat la maximum şi turbulenţele financiare vor fi trecut.

„Întâlnesc mulţi antreprenori care încearcă, în ciuda crizei, să înceapă noi afaceri. Aceasta va fi curăţirea a tot ce considerăm noi creşteri neîntemeiate. Vor rămâne cei cu valoare reală", spune Ion Sturza, proprietarul fondului de investiţii GreenLight Invest.

Şi Camelia Şucu, proprietarul Class Living, se numără printre optimişti. „Dacă această perioadă aduce şi un alt mod de a învăţa să construim, şi anume pas cu pas, economia ţării are un viitor chiar foarte frumos. Este momentul în care România învaţă să construiască adevărata economie, pentru că acele creşteri cu care ne-am obişnuit până acum nu au fost sănătoase", susţine ea.

Camelia Şucu, proprietarul Class Living, crede că ne-am obişnuit până acum cu creşteri economice nesănătoase



„Deşi nu e strălucit în prezent, eu nu văd viitorul deloc sumbru. În momentul în care va începe să se recunoască valoarea şi să fie apreciată munca se vor schimba cu siguranţă mersul lucrurilor şi mentalitatea", spune, la rândul său, Roland Szasz, proprietarul Renania Trade.

„România ar trebui să investească în tehnologie şi educaţie, pentru că aici imediat cum se vor îndrepta lucrurile ne vom confrunta cu lipsa de oameni calificaţi", consideră Nicolae Petrov, care deţine Carpatair.

Adevăratele valori

Camelia Şucu, proprietarul Class Living, crede că ne-am obişnuit până acum cu creşteri economice nesănătoase

Nicolae Petrov, proprietarul Carpatair, spune că România trebuie să investească în educaţie



Unii oameni de afaceri sunt de părere că problemele economice nu are cum să se amplifice. „Viitorul apropiat şi cel mediu nu vor fi chiar atât de roz, dar pe termenul lung sunt optimist", spune Mircea Tudor, proprietarul companiei MB Telcom. Petru Berciu, proprietarul importatorului de băuturi alcoolice BDG, este de părere că lucrurile se vor reaşeza în mediul economic. Şi asta pentru că vom avea, spune el, alegeri abia în 2012.

În cadrul Galei Forbes 500, care a avut loc joi seară la Palatul CEC, revista „Forbes România" a acordat şase premii miliardarilor care s-au remarcat pe parcursul anului trecut şi în 2010 la categoriile „Viziune", „Dinamism", „Inovaţie", „Revoluţionar", „Contra curentului" şi „Inedit".
Cele şase trofee acordate oamenilor de afaceri Mihai Marcu, Enrico Perini, Roland şi Orlando Szasz, Mircea Tudor, Bogdan Piţigoi şi Petru Berciu au fost realizate de către artistul bijutier David Sandu, din argint de 925 şi cuarţ fumuriu, fiind montate în lemn venghe.

"Îmi doresc o Românie în care cei prezenţi în «Forbes 500 Miliardari» să fie exemple de urmat şi idoli la care să aspire tinerii."
Peter L. Imre
directorul general
al Adevărul Holding


Parteneri

-Citibank România
-Automobile Bavaria
-Top Brands Distribution
-Brands International
-Galt Orolongerie Elveţiană
-Clubul residenţial Stejarii
-Elysée Parfums et beauté
-Helvetansa România
-Vertu

image
Peter L. Imre
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite