Şi săracii au nevoie de servicii financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi săracii au nevoie de servicii financiare
Şi săracii au nevoie de servicii financiare

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că va studia accesul populaţiei sărace din lume la serviciile financiare, pentru a putea oferi consultanţă în reducerea sărăciei. Conform statisticilor, numai 20% din populaţia lumii deţine un cont de economii.

Directorul general FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi prinţesa Maxima a Olandei, fost bancher argentinian ce promovează mai multe strategii pentru dezvoltare, au semnat în cadrul reuniunii anuale a FMI din Istanbul un acord pentru instituirea unui fond finanţat de Olanda, cu scopul de a colecta statistici în acest sens.

Peste două miliarde de persoane nu au acces la "servicii financiare de bază", iar numai 20% din populaţia lumii deţine un cont de economii, a explicat prinţesa.

Strauss-Kahn a subliniat la rândul său succesul şi utilitatea microcreditării, însă a avertizat în legătură cu pericolul apariţiilor unor bule, în cazul în care aceasta nu va fi reglementată.

Proiectul va presupune din partea FMI colectarea regulată de date de la statele membre, în legătură cu împrumuturile, depozitele, datoriile şi asigurările, pentru a ajuta la determinarea politicilor de lărgire a accesului la serviciile financiare.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite