Traim vremuri grele, dar Romania va deveni tigrul economic al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va deveni tigrul economic al Europei
România va deveni tigrul economic al Europei

Criza care a cuprins intreaga lume in ultimii ani are si laturile ei pozitive, chiar daca acestea sunt mai greu de observat. O astfel de latura este focalizarea companiilor (private si de stat) pe eficientizarea afacerilor.

Aceasta eficientizare are loc atat prin reducerea costurilor sociale (care, din nefericire, inseamna salarii reduse, concedieri), dar si prin achizitia de utilaje moderne, performante.

Iar la achizitia de utilaje se pare ca Romania se descurca foarte bine. Surprinzator, suntem printre primele tari din Uniunea Europeana la acest capitol.

Achizitie de utilaje

Dar la ce ne referim, mai exact? Econtext va arata cati bani investesc companiile (private si de stat) pe achizitia de utilaje, echipamente si alte bunuri in scopul maririi capacitatii de productie. In toate tarile din Uniunea Europeana!

Iar pentru ca investitiile sa fie comparabile, le vom raporta la Produsul Intern Brut (PIB) din toate statele europene. Astfel, vom vedea cat la suta din PIB-ul fiecarei tari europene merge pe achizitia de utilaje, care vor creste capacitatea de productie.

Pentru economisti, investitia in utilaje destinate maririi productiei este denumita ca fiind formarea bruta de capital fix.

Citiți continuarea articolul complet pe econtext.ro: Traim vremuri grele, dar Romania va deveni tigrul economic al Europei. Iata pe ce cheltuim 25 de miliarde de euro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite