De vânzare: Casa ce se ieftineşte în fiecare secundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii spanioli apelează la campanii neconvenţionale pentru a-şi vinde casele pe timp de criză. Ultima găselniţă: casa al cărei preţ scade continuu cu un eurocent pe secundă.

Constructorul Aixma, din Santiago de Compostela (Galicia), a găsit o metodă inedită, pe timp de criză, de a-şi vinde casele construite, informează El Mundo.

Compania a inventat licitaţia cu numărătoare inversă, scoţând la vânzare pe site-ul propriu o locuinţă al cărei preţ se reduce în fiecare secundă cu 1 eurocent. La 25 aprilie, când au decis să aplice ideea, preţul de pornire al vilei de 200 de metri pătraţi situată la periferia oraşului Santiago de Compostela, în satul Ames, era de 250.000 de euro. Astăzi, preţul e puţin peste 233.000 şi continuă să scadă.

"Ştim că s-ar putea să o dăm pe nimic"

Patronii firmei ştiu că există riscul să fie nevoiţi să dea, într-un final, casa pe mai nimic şi să piardă bani, dar spun că beneficiile aduse de publicitate, traduse în notorietate, compensează aceste riscuri.

"Suntem conştienţi că, probabil, vom pierde bani, dar cred că vom compensa în publicitate. În plus, cine vrea cu adevărat casa, ştie cât valorează şi până la ce preţ poate ajunge", a declarat Juan Marino, directorul companiei de construcţii.

Vezi pe adevarul.es la ce preţ estimează constructorii că se va vinde casa şi ce câştiguri le-a adus ideea până acum

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite