Vacanţă boemă în capitala valsului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vacanţă boemă  în capitala valsului
Vacanţă boemă în capitala valsului

În ultima parte a anului, Viena este invadată de vizitatori ademeniţi de discounturile din magazine şi de cazarea mai ieftină decât în sezonul estival.Viena este capitala europeană preferată a turiştilor din România, întrecând Parisul şi Praga. Austria este vizitată, anual, de peste 200.000 de români.

De când România a intrat în Uniunea Europeană, Austria - şi, în special, Viena -a devenit mult mai accesibilă pentru noi. Dacă vreţi să scăpaţi de stresul cotidian, să petreceţi câteva zile într-un oraş istoric, dar şi cosmopolit în acelaşi timp, vă puteţi urca în maşină şi în aproximativ 14 ore (de la Bucureşti) sunteţi la Viena.

Datorită faptului că se poate ajunge foarte lejer cu maşina personală, numărul turiştilor care au vizitat Viena în acest an a scăzut doar cu 10% faţă de 2009, spre deosebire de alte destinaţii de tip charter, unde gradul de ocupare a scăzut cu 30%, din cauza crizei.

Potrivit lui Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), anul trecut, Austria a fost vizitată de 220.000 de români, dintre care „cel puţin jumătate au petrecut măcar o zi în Viena“. Bădulescu afirmă că Austria conduce detaşat în topul destinaţiilor de iarnă a românilor.

Pe internet găsiţi o multitudine de site-uri unde vă puteţi face rezervare la hoteluri, la preţuri foarte avantajoase. Dacă aveţi noroc, puteţi plăti pe o cameră dublă la un hotel de trei stele în centrul Vienei, cu mic dejun inclus, chiar şi 30 de euro pe noapte pentru două persoane.

Pe urmele Prinţesei Sissi

Odată ajunşi la Viena, e bine să vă lăsaţi maşina în parcarea hotelului şi să circulaţi cu mijloacele locale de transport în comun sau cu metroul, care dispun de hărţi foarte bine puse la punct. Un abonament de o zi pentru toate mijloacele de transport costă în jur de cinci euro de persoană.

image

Grădinile Palatului Schőnbrunn



Viena are foarte multe atracţii turistice pline de istorie şi de poveste. Nu trebuie să rataţi vizitarea Palatului Schönbrunn, reşedinţa de vară a foştilor monarhi austro-ungari, pentru care trebuie să vă rezervaţi o zi întreagă. Este imens şi merită văzut fiecare colţişor din palat sau din grădinile sale luxuriante.

Din itinerarul de vacanţă nu va trebui să lipsească nici Palatul Imperial Hofburg, unde veţi admira apartamentele celebrei prinţese Sissi, Şcoala spaniolă de călărie, unde veţi rămâne uluiţi de cât de frumos pot dansa vals nişte cai lipiţani, dar nici imensul parc Prater, unde se află Roata uriaşă - simbolul oraşului Viena.

Escapadă cu avionul

Dacă staţi trei-patru zile, vă puteţi cumpăra cardul „Viena“, care este valabil 72 de ore. Cu ajutorul lui veţi beneficia de reduceri substanţiale la majoritatea muzeelor, teatrelor, magazinelor şi restaurantelor, precum şi la mijloacele de transport în comun. În cazul în care nu doriţi să parcurgeţi drumul până în Austria cu maşina, puteţi merge cu avionul şi în maximum două ore sunteţi la destinaţie.

Prin programul „Escapadă la Viena“, puteţi petrece trei zile în capitala Austriei la preţuri începând de la 279 de euro pentru plecările din Bucureşti şi de la 239 de euro dacă decolaţi din Iaşi, Sibiu sau Timişoara. Preţurile includ două nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de trei sau de patru stele din centrul oraşului, transportul cu avionul, precum şi taxele locale şi de aeroport, potrivit datelor agenţiei Edelweiss Travel. 

Vă puteţi rezerva o seară pentru a petrece în cartierul Grinzing de la ieşirea din oraş, unde puteţi ajunge cu tramvaiul 38, pe care îl luaţi din faţa Universităţii. Grinzing este un cartier de case unde în fiecare curte există câte un restaurant. Fiecare proprietar are în spatele casei vii şi livezi de pruni, astfel încât fiecare restaurant se poate mândri cu vinul şi cu rachiul propriu.

Dacă vreţi să mâncaţi cel mai mare şniţel din viaţa dumneavoastră, mergeţi la restaurantul Weibel, în apropierea Catedralei Sfântul Ştefan. La Weibel, şniţelul este cât o pizza cu diametrul de minimum 20 de centimetri, costă 15 euro şi poate fi împărţit, lejer, de două persoane.

Shopping la cote maxime

image

Centrul oraşului, iarna


Viena este recunoscută drept una dintre cele mai bune destinaţii de shopping din Europa, datorită multitudinii de magazine şi de branduri celebre prezente. Cele mai bune centre şi artere comerciale sunt Shopping Center Sud, Donau Zentrum şi Maria Hilfer Strasse.

Dacă mergeţi cu maşina, vă puteţi cumpăra haine şi încălţăminte de firmă la preţuri chiar şi cu 70% mai mici decât cele din România, din complexul Pandorf, situat pe autostrada care leagă Viena de Budapesta.

Stabiliţi-vă un buget!

Vienna Card 18,5 euro
Schönbrunn 12,9 euro
Hofburg 9,9 euro
Catedrala  Sf. Ştefan gratis
Abonament transport 5 euro/zi
O masă în Grinzing 15-20 de euro/persoană

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite