Almunia: Pachetul anticriză în UE va fi mai mare decât se anticipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Almunia: Pachetul anticriză în UE va fi mai mare decât se anticipa
Almunia: Pachetul anticriză în UE va fi mai mare decât se anticipa

Ultimele analize reflectă că pachetul de stimuli financiari "pentru măsuri discreţionare" în cadrul Uniunii Europene se va ridica la echivalentul a 2,5% din Produsul intern Brut (PIB) în 2009 şi în 2010, mai mare faţă de nivelul estimat înainte de vacanţa de vară, de 1,8% din PIB, a anunţat Joaquin Almunia, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare.

"Suma totală acordată ca răspuns la criza economică la nivel european va fi de 1,4% din PIB în 2009 şi de încă 1,1% din PIB în 2010 pentru măsuri discreţionare ale statelor membre. Astfel, e vorba de 2,5% din PIB pentru Uniunea Europeană. Cifrele sunt mai mari decât totalul de 1,8% din PIB pentru 2009 şi 2010 anunţat înainte de vacanţa de vară", a spus Almunia.

Comisia Europeană îşi menţine, în prognoza preliminară de toamnă publicată astăzi, estimările de scădere a economiei zonei euro, dar şi UE, cu 4% în acest an. Totuşi, Comisia a revizuit în sens pozitiv estimarea pentru economia Poloniei (+1%), a Franţei (-2,1%) şi a Germaniei (5,1%) şi, în sens negativ pentru economia Spaniei (3,7%), a Italiei (5%) şi a Marii Britanii (4,3%).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite