Exces de oferte interne la Târgul de Turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exces de oferte interne la Târgul de Turism
Exces de oferte interne la Târgul de Turism

Pentru prima dată în ultimii ani, la evenimentul de ospitalitate, pachetele pentru vacanţele interne, în special în zonele tradiţionale, au fost mai numeroase decât cele externe. În perioada 15-18 octombrie are loc, la Romexpo, ediţia de toamnă a Târgului de Turism, unde puteţi găsi oferte de concediu pentru toate gusturile. CLICK AICI PENTRU FOTOTGALERIE!

Românii care s-au obişnuit să găsească la târgurile de turism oferte avantajoase în ţări exotice din America Latină, insulele din Pacific sau Africa au avut o surpriză la ediţia de toamnă, Târgului de Turism Bucureşti care s-a deschis ieri, la Romexpo. Organizatorii evenimentului au decis ca România să domine în topul destinaţiilor promovate. Astfel, aproape 70% din ofertele prezente la târg vizează zone din principalele zone turistice ale ţării, precum Maramureş, Bucovina sau Delta Dunării.

Ofertele pentru străinătate sunt mai puţin căutate de români în acest an, mai ales din cauza crizei financiare care le-a diminuat bugetele de vacanţă. Tot din acest motiv, tour-operatorii nu s-au mai prezentat la târg cu oferte excentrice şi foarte scumpe. Motivul? Chiar şi bogaţii vor alege în acest an să petreacă sărbătorile de iarnă pe plan intern sau în ţări mai accesibile, precum Austria, Turcia sau Bulgaria.

„Anul trecut am vândut un pachet de Revelion în Dubai şi Maldive care a costat 150.000 de dolari pentru patru persoane. În acest an, chiar şi cei mai bogaţi clienţi s-au îndreptat către destinaţii clasice, precum Antalya sau Austria“, explică Mircea Vladu, directorul general al Prestige Tour. De asemenea, dacă până acum ne-am obişnuit ca la târg să găsim reduceri substanţiale, în acest an, foarte puţine agenţii au lansat promoţii speciale, motivând că oricum tarifele sunt mai mici cu până la 20% faţă de 2008.

Stabiliţi-vă vacanţa de vară!

La târg nu se găsesc doar oferte pentru Crăciun şi Revelion, ci şi propuneri pentru petrecerea Paştelui şi chiar a vacanţei de vară. Dacă dispuneţi de bani şi vreţi să vă planificaţi din timp concediul de anul viitor, puteţi beneficia de reduceri chiar şi de 25% faţă de preţurile normale, datorită programului Early Booking (reduceri timpurii).

image

Ţesătoare din Maramureş, la Romexpo   Foto:

Maria Lazăr Pop

Una dintre cele mai ieftine destinaţii de concediu rămâne tot Grecia continentală, în special Paralia Katerini, unde, dacă vă faceţi rezervare de pe acum, puteţi petrece o vacanţă de o săptămână la preţuri începând de la 100 de euro, potrivit datelor agenţiilor prezente la târg.

Chiar dacă e criză, la eveniment au fost prezentate, totuşi şi câteva destinaţii mai scumpe, cum ar fi Thailanda (2.050 de euro pentru o săptămână), Malaysia (2.200 de euro) sau Mexic (3.000 de euro).

Evenimentul din această toamnă seamănă mai mult cu un loc de întâlnire al consiliilor judeţene decât cu un târg de turism, unde vizitatorii erau obişnuiţi să consulte ofertele a cât mai multor agenţii.

Agenţiile sunt nemulţumite

La parterul pavilionului central al Romexpo, organizatorii au amplasat standurile judeţelor cu potenţial turistic, la primul etaj – pe cele ale autorităţilor şi asociaţiilor de profil, la etajul al doilea – locurile amenajate de ţările invitate (Turcia, Bulgaria, Austria), şi tocmai la ultimul etaj au avut voie şi agenţiile să-şi promoveze ofertele. Motivul? Aşa au dorit oficialii Ministerului Turismului, unul dintre principalii organizatori. Din această cauză, foarte multe agenţii precum Prestige Tour, Malta Travel sau J’Info Tour au refuzat să-şi mai amplaseze standuri la această ediţie.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite