Şomajul şi creşterea anemică a veniturilor lovesc consumul din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veniturile medii orare din SUA au urcat cu 1,7%, cea mai slabă evoluţie din decembrie 2010
Veniturile medii orare din SUA au urcat cu 1,7%, cea mai slabă evoluţie din decembrie 2010

Rata şomajului ridicată şi creşterea anemică a veniturilor continuă să afecteze consumul din Statele Unite ale Americii, inima economiei, analiştii estimând o stagnare a indicatorului în mai, după un avans de numai 0,3% în aprilie, potrivit Bloomberg.

Prognoza este realizată pe baza mediei estimărilor a 75 de economişti contactaţi de Bloomberg, în aşteptarea datelor oficiale care vor fi publicate vineri de Departamentul Comerţului din SUA.
 
În alte sectoare ale economiei, industria manufacturieră merge tot mai prost, în timp ce piaţa rezidenţială dă semne de stabilizare, potrivit analiştilor.

Rata şomajului din SUA a urcat în mai la 8,2%, de la 8,1% în aprilie, în timp ce numărul de locuri de muncă ocupate în economie a urcat cu 69.000, cea mai modestă creştere din acest an.

Veniturile medii orare au urcat cu 1,7%, cea mai slabă evoluţie din decembrie 2010.

Creşterea şomajului peste pragul de 8% a afectat încrederea consumatorilor care continuă să se abţină de la cheltuieli neesenţiale.

Cererea internă tot mai scăzută, în paralel cu criza datoriilor de stat din zona euro şi tensiunile politice de la Washington pe tema reformei fiscale, au determinat Rezerva Federală să extindă programul de preschimbare a obligaţiunilor de pe piaţa secundară în titluri cu scadenţa mai îndelungată, care are ca scop reducerea dobânzilor şi creşterea lichidităţii.



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite