Şeful SIE: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, la ProTV, că au existat "atacuri serioase" asupra monedei naţionale, iar Banca Centrală a fost informată. El a precizat că este vorba despre operaţiuni licite făcute de speculatori.

În cadrul emisiunii "După 20 de ani", Mihai Răzvan Ungureanu a dezvăluit că Serviciul de Informaţii Externe, pe care îl conduce, acordă atenţie fenomenelor economice internaţionale care pot influenţa situaţia internă a Românie. El a explicat că sunt urmărite previziuni monetare, variaţii de bursă, diferite tipuri de contracte, alcătuirea sau desfinţarea unor monopoluri.

Întrebat când s-au înregistrat aceste atacuri asupra monedei naţionale, şeful SIE a răspuns: "Daţi-mi voie să nu fiu precis cu data, vă pot confirma însă acest lucru: au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale".

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că cei care au efectuat aceste "operaţiuni comerciale licite" sunt "speculatorii care au atacat şi alte monede naţionale în perioada pe care o descrieţi" (n.r. în sau după octombrie 2008).

El a adăugat că una din atribuţiile SIE este şi informarea BNR asupra unor astfel de atacuri, transmite Mediafax

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite