Curse aeriene “în picioare” la numai cinci euro, ultima propunere Ryanair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii companiei aeriene Ryanair sunt recunoscuţi pentru metodele inedite de a reduce costurile şi pentru a atrage venituri mai mari, ultimele găselniţe fiind "scaunele verticale" şi taxa pentru folosirea toaletei din avion.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O'Leary, a declarat că va construe o zonă specială cu "scaune verticale" în partea din spate a celor 250 de aeronave de zbor pe care le deţine compania, astfel încât pasagerii vor călători legaţi în hamuri şi stând în picioare, plătind numai între patru şi opt lire sterline (între cinci şi zece euro) pentru un bilet de avion, transmite publicaţia britanică "The Telegraph".

Totodată, reprezentantul conducerii Ryanair a stabilit şi introducerea unei taxe pentru folosirea toatelei din aeronavă, de aproximativ 1,20 de euro. În opinia lui O'Leary, pasagerii zborurilor ce durează o oră sau mai puţin vor fi încurajaţi să folosească băile din aeroporturi în locul celor din avion.

Testele de siguranţă vor fi efectuate abia la anul, însă un reprezentant al Autorităţii de Aviaţie Civilă (CAA)a atras atenţia că această iniţiativă Ryanair s-ar putea să nu respecte normele de siguranţă a zborului. "Este o lege strictă în aviaţie ca oamenii să stea aşezaţi pe scaune, cu centura pusă, în timpul decolării şi al aterizării. Nu ştiu cum va trece domnul O'Leary de această normă. Şi în timpul turbulenţelor, pasagerii trebuie să stea aşezaţi pe scaune şi cu centura de siguranţă pusă", a declarat membrul CAA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite