FMI: Vom fi flexibili, întrucât situaţia economică a României s-a înrăutăţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI: Vom fi flexibili, întrucât situaţia economică a României s-a înrăutăţit
FMI: Vom fi flexibili, întrucât situaţia economică a României s-a înrăutăţit

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, a declarat astăzi, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că reprezentanţii Fondului sunt dispuşi să fie flexibili în negocieri, în condiţiile în care situaţia economică s-a înrăutăţit.

"Suntem la începutul discuţiilor şi evaluăm programul macroeconomic. În discuţiile de azi am avut în vedere modul în care s-a înrăutăţit situaţia economică şi efectul asupra bugetului. Suntem dispuşi să fim flexibili, deoarece situaţia economică s-a înrăutăţit", a spus Franks, citat de NewsIn.

El a precizat că nu poate vorbi despre noi ţinte fixate guvernului român: „Nu putem avansa cifre exacte momentan".

O misiune a FMI, condusă de Jeffrey Franks, se află începând de ieri în România, în scopul evaluării modului în care ţara noastră a îndeplinit angajamentele asumate prin acordul de împrumut semnat în luna martie.

Concluziile vor fi prezentate la finalul misiunii, ce se va derula până în 10 august.

Board-ul FMI va decide dacă angajamentele asumate au fost îndeplinite de autorităţile române, condiţie de care depinde acordarea celei de-a doua tranşe a împrumutului, de circa 1,9 miliarde de euro. Valoarea primei tranşe a fost de 5 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite