România pe locul nouă în lume la calitatea serviciilor broadband

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România pe locul nouă în lume la calitatea serviciilor broadband
România pe locul nouă în lume la calitatea serviciilor broadband

România ocupă locul nouă la nivel mondial în funcţie de calitatea comunicaţiilor de bandă largă (broadband) necesare pentru aplicaţiile web din generaţia următoare, arată un stiudiu al Cisco Televiziunea IP de înaltă definiţie, care va deveni uzuală în aproximativ cinci ani, este doar unul dintre exemple.

"Poziţionarea României între primii zece jucători sunt efectul investiţiilor operatorilor telecom în infrastructura de tip broadband din ultimii ani", a declarat directorul general interimar al Cisco România, Cristian Popescu.

Cristian Popescu a explicat că în comparaţie cu anul 2008, România a urcat două poziţii. Scorul calităţii comunicaţiilor broadband în Românai a înregistrat un salt de 11,5% ajungând la 44,89, faţă de 33,43 înregistrat în 2008.

Un alt progres înregistrat de ţara noastră a fost la nivelul penetrării serviciilor de broadband. Rata a crescut pe parcursul unui ani cu 6%, de la 32% în 2008, la 38% în 2009.

Bucureştiul este pe locul  14 la nivel mondial în funcţie de scorul serviciilor broadband pregătite pentru aplicaţiile viitoare, devansând oraşe ca Stockhlom, Zurich, Tokio sau Amsterdam.

Celelalte state care deţin nivelul de calitate a comunicaţiilor broadband necesar pentru aplicaţiile web viitoare sunt Coreea de Sud, Japonia, Suedia, Lituania, Bulgaria, Letonia, Olanda şi Danemarca.

Studiul sponsorizat de compania americană Cisco a fost realizat de universităţile Oxford Said Business School, din Marea Britanie şi Oviedo, din Spania, în perioada mai-iulie 2009.

Cercetătorii au analizat peste24 milioane de înregistrări care provin din teste reale executate de utilizatorii de Internet din 66 de ţări.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite