Unde faci Revelionul cu o sută de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unde faci Revelionul cu o sută de euro
Unde faci Revelionul cu o sută de euro

Cu maximum 425 de lei de persoană, puteţi petrece Anul Nou la Sovata, la Durău, la Eforie Nord sau la un restaurant fără pretenţii. În acest an, agenţiile au micşorat tarifele pentru Sărbătorile de iarnă cu până la 30%. Chiar şi aşa, majoritatea pachetelor turistice depăşesc 150 de euro de persoană.

Chiar dacă suma de o sută de euro (aproximativ 425 de lei) înseamnă foarte mult pentru majoritatea familiilor din România, întrucât reprezintă trei sferturi din salariul minim net pe economie şi aproape jumătate din cel mediu, cu aceşti bani găsiţi cu greu o ofertă pentru petrecerea Revelionului.

Ziarul „Adevărul“ a încercat să obţină o listă cu oferte de Revelion care să nu depăşească 100 de euro, însă majoritatea agenţiilor de turism au oferte care încep de la 120 de euro. 

„E foarte greu să găseşti o minivacanţă de Anul Nou la banii ăştia. Poate cu 200 de euro da, dar cu 100 de euro este aproape imposibil, deoarece majoritatea pachetelor cuprind trei – patru nopţi de cazare“, declară Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Revelion pe Litoral, sub 400 de lei

Cu toate acestea, câteva agenţii au în ofertele lor şi pachete turistice „de criză”, accesibile românilor cu mai puţini bani sau care nu vor să cheltuiască foarte mult la trecerea dintre ani.

Cea mai ieftină variantă de petrecere a Revelionului este staţiunea Sovata din judeţul Mureş unde, la pensiunea Sovata, vă puteţi caza timp de patru zile în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie 2010, cu doar 300 de lei de persoană. Preţul nu cuprinde mâncarea şi petrecerea festivă de Revelion, pe care va trebui să v-o pregătiţi singur.

Dacă vreţi să uitaţi de grija mesei, să fiţi eleganţi şi să vă distraţi câteva zile, dar să nu scoateţi foarte mulţi bani din buzunar, staţiunea Eforie Nord oferă cele mai bune condiţii în acest sens.

Astfel, la Hotelul Acapulco de trei stele, amplasat chiar pe malul mării, două nopţi de cazare cu mic dejun şi cu masă festivă de Anul Nou costă 360 de lei de persoană. Cina de Revelion nu pare deloc sărăcăcioasă, ea incluzând atât mâncare tradiţională, cât şi specialităţi internaţionale precum somon sau fructe de mare, dar şi băutură la discreţie.

Cu aproape aceiaşi bani (între 360 şi 420 de lei de persoană) puteţi petrece noaptea dintre ani la aproape toate restaurantele din oraşele mari, care îşi aşteaptă clienţii cu preparate culinare din belşug, băutură, dar şi cu multă distracţie. De asemenea, tinerii pot petrece în cluburile „de fitze“ dacă plătesc aproximativ 100 de euro, dar, mare grijă, în preţ sunt incluse doar băuturi!

Cinci stele în Bulgaria

Pentru străinătate ne-a fost imposibil să găsim la agenţiile de turism o ofertă de Revelion care să coste sub o sută de euro de persoană. Toate pachetele turistice pleacă de la 150 de euro în cazul Greciei şi Bulgariei şi ajung chiar şi la 3.000 de euro pentru un sejur în Mexic sau în Japonia.

Cu toate acestea, puteţi găsi pe site-ul oficial de promovare a Bulgariei oferte de Revelion destul de tentante, la preţuri apropiate de limita de 420 de lei. Cel mai convenabil este litoralul bulgăresc, unde vă puteţi răsfăţa la hoteluri de patru şi de cinci stele în sistem all inclusive la preţuri care pornesc de la 130 de euro de persoană pentru trei nopţi de cazare.

De exemplu, la Grand Hotel Varna Resort & Spa din staţiunea Constantin şi Elena, trei nopţi de cazare cu all inclusive, petrecere de Revelion şi acces gratuit la toate facilităţile hotelului, dar fără transport, costă 139 de euro de persoană.

Crăciunul, mai ieftin cu peste 50%

Chiar dacă în întreaga lume, Naşterea Domnului este o sărbătoare mult mai importantă decât Anul Nou, românilor le place mai mult să petreacă de Revelion, preferând să serbeze Crăciunul acasă. Hotelierii au observat acest lucru şi umflă preţurile de Anul Nou cu peste 50% faţă de Crăciun.

De exemplu, la hotelul de două stele Caraiman din Sinaia, trei nopţi cu mic dejun şi cu petrecere festivă de Crăciun costă 270 de lei de persoană, în timp ce de Revelion, pentru aceleaşi condiţii va trebui să scoateţi din buzunar 1.000 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite