Noua fata a Romaniei in 2012: 30 de miliarde lei in plus la PIB. Vezi cat va fi cursul si la cati someri vom ajunge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Optimismul moderat al autoritatilor de la Bucuresti pare sa fie sustinut de noua viziune a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) asupra economiei Romaniei.Potrivit prognozei preliminare de primavara publicata de CNP, produsul intern brut (PIB) al Romaniei va fi mai mare in acest an cu 30 de miliarde, comparativ cu ultima prognoza, realizata de CNP in noiembrie 2011.

PIB

Astfel, in prognoza din martie 2012, se estimeaza ca PIB-ul Romaniei va ajunge in acest an la 609,6 miliarde de lei, in urcare de la 579,6 miliarde de lei, cat era in prognoza anterioara.

In schimb, procentual, diferenta este in scadere: se preconizeaza acum ca PIB-ul va urca in acest an doar cu 1,7%, fata de estimarea prcedenta de 1,8 - 2,3%.

Cum se explica acest fapt: PIB mai scazut procentual, dar mai ridicat in bani? Simplu! Inseamna ca baza de comparatie, anul trecut, a fost mai bun. Cu alte cuvinte, PIB-ul anului trecut a fost mai mare, astfel incat cresterea de anul acest este si ea mai ridicata.

Vezi aici cat va fi cursul de schimb si cati someri va aduce anul 2012: Noua fata a Romaniei in 2012: 30 de miliarde lei in plus la PIB, dar si someri mai multi si un leu mai slab. Vezi cat va fi cursul si la cati someri vom ajunge

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite