Top: Mediplus Exim, RCS&RDS şi Interagro sunt cele mai mari companii cu capital privat românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediplus Exim, RCS&RDS şi Interagro sunt cele mai mari companii cu capital privat românesc de pe piaţa locală, în funcţie de cifra de afaceri întrgistrată în 2009, potrivit unui top realizat de "Ziarul Financiar".

Cele 50 de companii cu capital privat românesc sau deţinute de antreprenori străini ce îşi concentrează businessul pe piaţa locală de-abia reuşesc să releze cât primele cinci companii cu capital străin - Petrom, dacia, Rompetrol, Metro şi Orange.

Pe prima poziţie în top se află compania Mediplus Exim, controlată de Walid Abboud, Ludovic robert, Roger Akoury şi Michel Eid, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,96 miliarde de lei (491 milioane de euro), în creştere cu 12% faţă de anul precedent. Locul secund este ocupat de operatorul telecom RCS&RDS, deţinut de Zoltan Tezari, cu o cifră de afaceri de 1,66 miliarde de lei (414 milioane de euro) în 2009, mai mare cu 16% faţă de 2008.

Compania omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro, a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 1,32 miliarde de lei (330 de milioane de euro), dar în scădere cu 33% faţă de rezultatul din 2008, fiind situată pe locul al treilea în topul celor mai mari companii cu capital privat românesc sau deţinute de antreprenori străini ce îşi concentrează businessul pe piaţa locală.

Printre primele 10 companii din top se mai numără Top Brands Distribution (locul patru), Arabesque (locul cinci) şi Romstrade (locul şase).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite