Halloween de România, pe urmele lui Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halloween de România, pe urmele lui Dracula
Halloween de România, pe urmele lui Dracula

Chiar dacă este de origine celtică, „sărbătoarea spiritelor“ a fost făcută celebră de către americani şi, mai nou, adoptată şi de românii dornici de aventură. Sâmbăta viitoare este Halloween. Pregătiţi‑vă costumele şi baghetele de vrăjitoare! De distracţie se vor ocupa pensiunile, restaurantele şi chiar hipermarketurile.

Mai citeşte şi:


Românii au importat, în ultimii ani, din ţările occidentale şi din Statele Unite ale Americii, o serie de sărbători, cele mai celebre fiind Ziua Îndrăgostiţilor (14 februarie) şi Halloween (31 octombrie).

Sărbătoarea de Halloween este de origine irlandeză, dar a fost îndrăgită de foarte mulţi oameni din toată lumea. De Halloween se cioplesc dovleci, se spun poveşti cu fantome şi cu vampiri şi se organizează carnavaluri.

Având în vedere că Halloween s-a românizat, pensiunile, hotelurile, restaurantele, cluburile şi chiar magazinele alimentare profită de acest lucru şi organizează, an de an, petreceri tematice unde dovlecii, vrăjitoarele şi fantomele sunt personajele principale.

Petrecere „sângeroasă”

Cele mai solicitate zone din România în perioada Halloweenului sunt Braşov, Bran, Sighişoara şi Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde legenda spune că a locuit Contele Dracula. La hotelul „Castelul Dracula“ din comuna Fântânele din Pasul Tihuţa, locurile de cazare au fost ocupate încă de luna trecută de trei grupuri de bucureşteni care vor să organizeze o petrecere „sângeroasă“.

Dacă la „Castelul Dracula“ toate camerele sunt ocupate, nu vă faceţi griji, pentru că încă mai găsiţi locuri libere în judeţul Braşov, în apropierea Castelului Bran. De exemplu, la Club Vila Bran, puteţi petrece weekendul viitor un Halloween pe cinste.

Organizatorii le-au pregătit turiştilor un carnaval de la care nu vor lipsi artificiile, dovlecii sculptaţi, animatorii, formaţiile de muzică şi invitatul special, Dracula. Pentru asta va trebui să scoateţi din buzunar aproximativ 700 de lei pentru două persoane. Preţul include cazarea pentru două nopţi şi intrarea la carnaval, unde costumaţia este obligatorie.

În judeţul Argeş, la pensiunea Valea Mare din Pravăţ, Halloweenul este mai scump – 369 de euro de persoană pentru trei nopţi de cazare cu demipensiune. Pe lângă acestea, proprietarii pensiunii au pregătit şi o petrecere tematică, unde toată lumea va trebui să vină costumată cât mai înfricoşător.

Distracţie în oraş

Pentru a sărbători Halloweenul nu trebuie, obligatoriu, să plecaţi prea departe de casă, deoarece vă puteţi distra pe cinste chiar şi în propriul oraş. De exemplu, la Braşov, restaurantul Pescăruş organizează un Halloween românesc, de unde nu vor lipsi bucatele tradiţionale, vinul şi ţuica de prune, la preţuri accesibile aproape pentru toată lumea: 25 de lei de persoană.

Dacă vă place rock-ul, în Live Metal Club din Bucureşti vă puteţi distra sâmbătă seară alături de formaţiile Bucovina, Truda şi Ka Gaia An. Organizatorii promit distracţie maximă, care va ţine până la ziuă.

Şi clujenii vor sărbători weekendul viitor în Club Obsession, unde va avea loc un carnaval, organizat special pentru sărbătoarea de Halloween.

Chiar şi mallurile şi hipermarketurile au intrat în spiritul  de Halloween. De pildă, în hipermarketurile Carrefour din toată ţara veţi putea degusta, vineri, 31 octombrie, plăcintă şi specialităţi din dovleac şi veţi putea participa la concursul „Cel mai înfricoşător dovleac“.

Costumaţie obligatorie!

Ultimele tendinţe în materie de costume de Halloween sunt cele de vrăjitoare sexy, de diavoliţe şi de fantome. Pe internet găsiţi o multitudine de magazine de unde vă puteţi procura costumul preferat la preţuri cuprinse între 130 şi 300 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite