Grecia este cea mai coruptǎ ţarǎ din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colapsul Greciei
Colapsul Greciei

Conform unui studiu realizat de Transparency International - Grecia, şpǎgile date de greci în 2009 au însumat peste 787 de milioane de euro, cu 40 de milioane de euro mai mult faţǎ de 2008.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 6.000 de persoane. În sectorul privat, şpaga medie pe care o dǎ un grec este de 1.671 de euro, în timp ce în sectorul public, aceasta ajunge la 1.355 de euro. Cele mai corupte instituţii din sectorul public elen sunt spitalele, urmate de birourile de urbanism, bǎnci şi case de avocaturǎ.

Potrivit publicaţiei greceşti Kathimerini, Grecia are cel mai mare indice de corupţie dintre toate cele 27 de ţǎri din blocul comunitar. Datele au fost furnizate de instituţii ca FMI şi Banca Mondialǎ. Grecia este consideratǎ un stat în care corupţia este mai mare chiar decât cea din state ca Egipt şi Chile. Deşi corupţia din Elada se manifestǎ la nivel social şi politic, nu pare sǎ aibǎ legǎturǎ cu un anumit partid politic.

La sfârşitul anului trecut, premierul Georgios Papandreou recunoştea în faţa celorlalţi lideri europeni cǎ sectorul public din Grecia este sufocat de corupţie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite