Gata cu vacanţele la preţ redus de pe litoral!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, hotelierii de la mare şi agenţiile de turism vor trece la preţurile de vară, mai mari cu peste 50% decât cele din extrasezonul estival. Aproximativ 17.000 de turişti şi-au petrecut vacanţa la mare prin programele „Litoralul pentru toţi“ şi „O săptămână la mare“, desfăşurate în perioada 4 mai-15 iunie.

Hotelierii şi reprezentanţii agenţiilor de turism au tras astăzi linie la încasările provenite din programele „Litoralul pentru toţi“ şi „O săptămână la mare“, prin care românii au beneficiat de şapte zile de vacanţă în extrasezon la preţuri cuprinse între 150 şi 470 de lei de persoană.

Astfel, prin programul „Litoralul pentru toţi“, deru­­lat de Federaţia Patro­na­telor din Turismul Româ­nesc (FPTR), au fost puse la dispoziţia turiştilor 14.000 de oferte şi au fost ocupate aproximativ 13.000 de locuri.

„S-au vândut peste 90% din biletele scoase la vânzare, nivel asemănător cu cel de anul trecut. În luna mai au fost mai puţini turişti, dar în perioada 1-15 iunie, locurile au fost ocupate la capacitate maximă“, ne-a declarat Daniel Vasilescu, preşedintele FPTR.

Un rezultat asemănător l-a avut şi programul „Litoralul pentru toţi“, derulat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi de Asociaţia Litoral.

„În program s-au înscris 64 de hoteluri şi au fost puse la dispoziţia turiştilor 7.000 de locuri de cazare. În luna mai gradul de ocupare a fost de 45%, iar de la începutul lunii iunie până în prezent, s‑au vândut peste 85% din bilete“, afirmă Corina Martin, preşedintele ANAT.

Mamaia, cea mai solicitată staţiune

Staţiunea Mamaia a fost de departe preferata turiştilor. „În ansamblu, vânzările au mers bine. Mamaia a fost cea mai solicitată destinaţie, dar cererea a fost ridicată şi pentru staţiunile Eforie Nord, Jupiter şi Venus. Noi am vândut în jur de 800 de bilete, iar cele mai căutate au fost hotelurile de două şi de trei stele“, ne-a declarat Marius Usturoiu, directorul general al agenţiei Mareea Travel.

Anul acesta, pentru sezo­nul estival au fost păstrate aceleaşi preţuri de anul trecut, dar mai mari cu peste 50% faţă de cele oferite prin programele de reduceri din lunile mai şi iunie.

 „Există trei categorii de preţuri: de extrasezon, de intersezon şi cele pentru sezonul de vârf. Tarifele sunt aceleaşi ca anul trecut, poate chiar mai mici“, spune Adrian Voican, managerul agenţiei Bibi Touring din Ploieşti.

Gratis pentru copii

Pentru a fi siguri că vor avea camerele pline în această vară şi că turiştii vor merge la mare în România şi nu la vecinii bulgari, hotelierii au recurs la o serie de oferte noi pe piaţa din România.

Cea mai răspândită dintre ele este oferirea de gratuitate la cazare pentru copiii care au chiar şi până la 18 ani, faţă de limita de şapte ani, existentă până anul trecut.

„De exemplu, hotelul Regal din Costineşti, care practică un sistem all inclusive, oferă gratuitate copiilor care au până la 18 ani, hotelul Delta din Mamaia oferă cazare gratuită până la 14 ani, iar Europa din Eforie Nord acordă cazare cu mic dejun gratuit copiilor care nu au împlinit vârsta de 12 ani“, a explicat Adrian Voican.

Preţurile lunii iulie

Staţiune    Hotel    Categorie    Preţ    Agenţie

Mamaia    Savoy    4*    1.058    Mareea Travel
Neptun    Clăbucet    2*    630    Eximtur
Costineşti    Forum    2*    733    Bibi Touring
Saturn    Cleopatra    4*    780    Elysse Turism

Tarifele sunt exprimate în lei şi cuprind şapte nopţi de cazare în cameră dublă, cu mic dejun

Zile gratuite

Programele ar trebui să-şi schimbe numele în „Zile gratuite la mare“ şi să urmeze conceptul „plăteşti cinci zile, dar stai şapte“, spun reprezentanţii agenţiilor.

„Nu cred că e bine să amestecăm toate hotelurile. Poate există un hotel de două stele cu condiţii excelente şi trebuie să practice aceleaşi preţuri ca unul din aceeaşi categorie, dar mai slab“, este de părere Adrian Voican, managerul Bibi Touring.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite