FOTOGALERIE Oferte de schi pe alese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tour-operatorii au pus în acest an la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă o multitudine de pachete turistice inedite atât interne, cât şi din străinătate. Primii fulgi de nea au căzut deja, aşa că este timpul să vă ceruiţi schiurile şi săniile şi să vă planificaţi o scurtă vacanţă de iarnă la munte.

Mai citeşte şi:


Dacă iubiţi cu adevărat sporturile de iarnă şi v-aţi săturat de aglomeraţia de la noi, puteţi alege Austria. Una dintre cele mai bune zone din lume pentru practicarea schiului este Arlberg, care dispune de peste 460 de kilometri de pârtii şi care este denumită „leagănul sportului alb“.

Austriecii spun că aici s-a inventat schiul. Regiunea Arlberg cuprinde cinci staţiuni: Lech şi Zürs, vizitate în special de familiile regale ale Austriei, Olandei şi Monaco, dar şi de actori de la Hollywood,  Stuben - frecventată în special de familii -, St. Christoph - locul unde se antrenează campionii mondiali de schi -, şi St. Anton - o staţiune cosmopolită şi animată. Iarna, zăpada are o grosime de peste şapte metri, iar sezonul începe la sfârşitul lunii noiembrie şi se termină tocmai în aprilie.

Cum ajungi pe pârtiile din Alpi

Cel mai ieftin pentru a ajunge în Alberg este pe cont propriu. Dacă aveţi noroc şi vă faceţi rezervare din timp, puteţi găsi bilete low cost de avion chiar şi cu 30 de euro de persoană. Cazarea începe de la 20-30 de euro pe noapte de persoană în cazul pensiunilor şi al hotelurilor de familie şi ajunge şi la câteva  sute de euro la hotelurile de cinci stele.

Un aspect foarte important pe care trebuie să-l luaţi în calcul când vă stabiliţi bugetul de vacanţă este skipass-ul (o cartelă care vă permite accesul la teleferice şi la schilifturi), care costă, în medie, 40 de euro pe zi. Dacă nu sunteţi un schior prea bun sau nu schiaţi deloc, vă puteţi da cu sania pe derdeluşurile special amenajate sau puteţi merge în centrele de wellness sau la shopping.

Pe derdeluş în... Grecia

V-aţi imaginat vreodată că în Grecia se poate schia? Ei bine, pe lângă litoral, grecii se pot lăuda şi cu nişte staţiuni montane moderne şi foarte bine puse la punct. Cele mai cunoscute sunt staţiunile Parnassos şi Kalavrita de pe muntele Parnassos, la aproximativ 200 de kilometri de Atena. Staţiunile sunt amplasate la altitudini de până la 2.400 de metri şi dispun de foarte multe piste, telecabine şi teleferice. Din păcate, agenţiile din România nu au oferte de schi în aceste zone, dar dacă vă hotărâţi să vedeţi cum arată Grecia cu zăpadă, puteţi merge pe cont propriu. Un bilet de avion dus-întors Bucureşti – Atena costă între 120 şi 350 de euro de persoană, iar cazare găsiţi chiar şi cu 30 de euro pe noapte pentru o cameră dublă.

Pentru noi, cea mai la îndemână destinaţie pentru practicarea sporturilor de iarnă rămâne România. Asta nu înseamnă că este şi cea mai ieftină. Predeal sau Poiana Braşov pot concura oricând la preţuri cu staţiuni celebre din Alpi. Dacă vă hotărâţi să plecaţi câteva zile la munte, Poiana Braşov este destinaţia cea mai bună pentru schi, datorită pârtiilor multe şi telefericelor destul de bine puse la punct.

O noapte de cazare la un hotel de trei stele într-o cameră dublă cu mic dejun costă în jur de 50 de euro. Pe lângă cazare şi mâncare, mai trebuie să adăugaţi şi telefericul. O singură urcare costă în jur de 17 lei. În Poiana Braşov găsiţi toate categoriile de pârtii, de la cele mai dificile, precum Ruia, până la cele mai uşoare – Bradul sau Drumul Roşu.

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite