Ce măsuri ar trebui să ia Guvernul pentru a atrage mai multe fonduri UE?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii delegaţiei FMI prezente la Bucureşti s-au arătat îngrijoraţi de absorbţia de către România a fondurilor europene, care arată foarte rău, în timp ce preşedintele Erste Bank, Andreas Treichl, cataloga situaţia drept “o ruşine dramatică“. Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, a precizat că va încerca să găsească împreună cu Guvernul strategii de atragere a finanţărilor europene. Ce măsuri credeţi că

“Suntem foarte îngrijoraţi de absorbţia fondurilor europene. Vrem să depunem tot efortul pentru a îmbunătăţi atragerea acestor finanţări şi vrem să lucrăm împreună cu Guvernul pentru găsirea unor strategii”, a spus Franks, după o întâlnire cu reprezentanţii patronatelor care a avut loc marţi. El a adăugat că principala provocare este ca banii să fie folosiţi înainte ca ei să dispară, înainte să înceteze să mai fie disponibili pentru România.

Şeful misiunii FMI a arătat că fondurile europene sunt esenţiale pentru investiţiile din economie, menţionând că absenţa acestor sume nu va modifica ţintele fiscale.

“O ruşine dramatică”

Pe de altă parte, Andreas Treichl, preşedintele Erste Bank, declara ieri că atragerea a doar 38 de milioane de euro de către România din fondurile europene disponibile, de ordinul miliardelor de euro, reprezintă “o ruşine dramatică”.

“Faptul că sunt disponibile miliarde, iar din acestea România a fost capabilă să ia 38 milioane de euro este o ruşine. Este o ruşine dramatică şi sper că ceva se va întâmpla în acest stat foarte foarte curând, în bine”, a spus Treichl.

El a arătat că România trebuie să dezvolte infrastructura de transporturi prin investiţii în drumuri şi căi ferate.
El consideră că toate băncile din România, BERD şi companiile prezente în România “ar face orice” să ajute Guvernul să mişte lucrurile în domeniul fondurilor europene.

Propuneţi pe forumul adevarul.ro măsuri pe care ar trebui să le ia Guvernul pentru a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite