Bucureşti: Control la Muzeul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai Consiliului General al Muncipiului Bucureşti şi ai Primăriei Capitalei vor merge mâine, alături de un redactor al „Adevărul”, într-un control la Muzeul Bucureşti.

Verificările vin ca urmare a campaniei „Muzeele-cavou ale Capitalei” derulate în ziarele „Adevărul” şi „Adevărul de Seară” şi care a semnalat lipsa de promovare a patrimoniului deţinut de instituţie.

Conducerea Muzeului Municipiului Bucureşti (MMB), în frunte cu directorul Ionel Ioniţă, care ocupă această funcţie de 13 ani, nu a reuşit să-i atraga nici măcar pe bucureşteni în Palatul Şuţu, sediul muzeului. Cu toate acestea, locuitorii Capitalei, din ale căror contribuţii financiare la bugetul local angajaţii MMB îşi iau salarii, au dreptul să fie mult mai bine informaţi şi, dacă este nevoie, chiar convinşi, cu privire la existenţa unei instituţii unde se găseşte istoria oraşului lor.  

„Există un contract de management semnat de directorul muzeului. Vom vedea care îi sunt atribuţiile şi cât a îndeplinit din ele”, a precizat, săptămâna trecută, preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului General, Mihai Voicu.

Dincolo de verificarea hârtiilor, realitatea este cea mai bună dovadă că Muzeul Municipiului Bucureşti este ţinut în anonimat de prea mult timp.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite