Bogdan Baltazar: "Sper să existe şi oameni politici sinucigaşi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Baltazar, consultant financiar
Bogdan Baltazar, consultant financiar

Bogdan Baltazar este de părere că România nu stă foarte prost cu industria. "Motorul ieşirii din criză este în continuare exterior", a spus Baltazar la Realitatea TV.

Excesul creditelor din perioada de dinainte de criză a alimentat proiblemele financiare cu care s-a confruntat România în ultima vreme. "Criza stătea să izbucnească şi la noi, dar ce ne-a lovit pe noi groaznic a fost criza de pe plan mondial", a mai spus consultantul financiar.

"Ce nu îmi convine este că nu s-a realizat serios şi drastic reducerea aparatului bugetar. Acest lucru nu s-a realizat din cauza clientelismului politic, şi nu doar din cauza actualilor guvernanţi". Deşi oamenii de la putere se schimbă cu ocazia alegerilor, clientela politică se menţine constantă şi s-a ajuns la "un aparat monstruos" pe fondul legilor făcute prost.

"Masa de bugetari este uriaşă în comparaţie cu ceea ce fac în mod efectiv", a spus Baltazar.

"Suntem o bărcuţă în lacul Uniunii Europene, care are destul de multe hibe. Mai putem să mişcăm alunele din bărcuţă, dar sper să îşi revină UE şi astfel să îşi revină şi bărcuţa noastră. Sper să existe şi oameni politici sinucigaşi, care să ia nişte măsuri nepopulare. Dacă nimereşte pe o vrie bună, s-ar putea ca oamenii să îl aplaude", este de părere Baltazar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite