Asigurarea obligatorie va acoperi 75% din locuinţe după trei ani de aplicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asigurarea obligatorie va acoperi 75% din locuinţe după trei ani de aplicare
Asigurarea obligatorie va acoperi 75% din locuinţe după trei ani de aplicare

Gradul de acoperire a asigurării obligatorii a locuinţelor va fi de circa 75% la 3 ani după intrarea în vigoare a legii asigurării obligatorii, după ce va atinge o rată de penetrare de circa 30% în primul an, a spus preşedintele Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), Constantin Toma, citat de NewsIn.

 "Dacă reuşim să atingem 30% grad de acoperire a asigurării obligatorii în primul an ar fi, în opinia mea, o realizare de excepţie", a afirmat Toma, la Forumul Internaţional al Riscurilor Catastrofale (ICAR).

"Estimăm că în trei ani rata de penetrare va fi de circa 75%. Nimeni nu se va încăpăţâna să plătească amendă, în loc să încheie o asigurare obligatorie de locuinţe", a mai spus el, amintind că amenda este mai mare decât prima de asigurare.

Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei, în timp ce prima obligatorie este de 20 de euro în cazul locuinţelor tip A şi de 10 euro în cazul locuinţelor tip B. Suma maximă asigurată este de 20.000 de euro pentru locuinţele de tip A şi de 10.000 de euro pentru cele de tip B. 

Asigurarea obligatorie a locuinţelor acoperă riscul de cutremur, alunecări de teren ori inundaţii, pentru fiecare construcţie cu destinaţia de locuinţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite