Adoptarea euro va fi decisă după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrarea României în zona euro va fi stabilită după alegeri, în funcţie de contextul intern şi internaţional, a declarat ieri Florin Georgescu, desemnat în funcţiile de ministru al Finanţelor Publice şi vicepremier în Guvernul Ponta.

„Adoptarea euro se va face de către România pe baza unei decizii oficiale în care autorităţile statului, Guvern, Banca Naţională, Parlament, preşedinte, în primul rând, se vor aduna şi vor vedea care este situaţia ţării şi ce este prin zona euro, ce este prin Europa şi în plan internaţional şi în primul rând unde ne aflăm", a explicat Georgescu.

Ministrul desemnat al Finanţelor a arătat că intrarea unei ţări nepregătite în clubul select al zonei euro nu este indicată.

„În plan economic, o politică monetară delegată sus la Banca Centrală Europeană ia din mâinile statului respectiv o pârghie de acţiune pentru corectarea unor dezechilibre, pentru creşterea competitivităţii, respectiv politica monetară, prin rata dobânzii şi prin cursul de schimb în principal", a explicat Georgescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite