Ambasadorul Canadei s-a întâlnit cu Lucian Bode şi Andreea Paul la Guvern, la doar câteva zile după eşecul privatizării Cupru Min

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Lucian Bode, şi ambasadorul Canadei la Bucureşti au venit la Guvern, la doar câteva zile după ce autorităţile române şi firma canadiană Roman Copper au eşuat în finalizarea unui acord privind privatizarea Cupru Min.

Pe de altă parte, şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat în acest timp la Palatul Victoria. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a negat categoric că între ambasadorul canadian şi premierul român ar fi avut loc o întrevedere.

Suciu a afirmat că ambasadorul Canadei a venit la sediul Guvernului pentru o întâlnire progaramată cu Andreea Paul, consilierul economic al premierului, pe tema mai multor investiţii canadiene în România.

Suciu a mai arătat că ministrul Economiei s-a întâlnit cu premierul Ungureanu pentru a clarifica mai multe poziţii înainte de întâlnirea cu sindicatele, care va avea loc marţi după-amiaza.

"Orice legătură între prezenţa ambasadorului Canadei în sediul Guvernului şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu este neîntemeiată", a spus Suciu.

La scurt timp după prezentarea informaţiei privind sosirea ambasadorului Canadei la sediul Guvernului, steagul montat pe maşina acestuia a fost scos.

Firma canadiană Roman Copper a câştigat licitaţia pentru preluarea pachetului integral de acţiuni al Cupru Min, la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro.

Termenul de semnare a contractului a expirat vineri, dar firma canadiană a refuzat să depună într-un cont bancar o garanţie pentru investiţiile de mediu, să achite în maximum o lună de la avizul CC preţul pentru acţiuni şi să accepte publicarea documentului de privatizare, asftel că acordul nu a fost semnat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite