Programul "Ultima casă": Creşte ajutorul de înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele unei persoane decedate primesc cu 100 de lei mai mult pentru ajutorul de înmormântare, de la începutul acestui an. Suma care va fi plătită în cazul decesului pensionarilor, salariaţilor sau şomerilor se ridică acum la 2.117 lei.

În anul 2010, aproximativ 6.500 de persoane din Bacău au primit bani de la Casa Judeţeană de Pensii, ca ajutor pentru înmormântarea unor rude. Anul trecut, numărul acestora a scăzut.

"În 2011 am plătit 4.184 ajutoare de deces, cuantumul unui ajutor de deces era de 2.022 lei, sumă totală achitată a fost de 11.923.000", a declarat Liviu Creţu, directorul Casei Judeţene de Pensii Bistriţa, potrivit Realitatea TV.

Pensionarii din Bistriţa spun însă că suma este prea mică pentru cheltuielile care se fac pentru o înmormântare.

Pentru a beneficia de ajutorul bănesc, familia celui decedat trebuie să depună la registratura Casei Judeţene de Pensii o serie de documente. Banii acordaţi pentru ajutorul de înmormântare se acordă prin Casa Judeţeană de Pensii, şi trebuie depuse următoarele acte: certificatul de deces (original şi copie), cuponul de pensie al persoanei decedate, BI/CI al solicitantului (original şi copie), facturile fiscale cu cheltuielile ocazionate de deces pe numele solicitantului, certificatul de naştere şi de căsătorie al solicitantului (original şi copie), cerere declaraţie tip CJP.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite