"Aş fi ajuns celebru şi pe Lună"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul: Cum şi-a câştigat notorietatea Gigi Becali? Gigi Becali: Oamenii care au notorietate, oamenii politici, în general, mint foarte mult. Iar de 16 ani, românii s-au convins de minciuna

Adevărul: Cum şi-a câştigat notorietatea Gigi Becali?
Gigi Becali: Oamenii care au notorietate, oamenii politici, în general, mint foarte mult. Iar de 16 ani, românii s-au convins de minciuna lor. şi vin eu şi spun adevărul. Spunea Octavian Tudor: "Ori Becali este prea deştept, ori suntem noi prea proşti de ne uităm la el". Eu spun că nu e nici una, nici alta. Dar e totuşi ceva de se uită la mine. şi asta pentru că am ce nu au ei. Am o inteligenţă emoţională, care pleacă din inimă. şi tot ceea ce fac fac cu trăire. Iar oamenii simt asta, pentru că sunt sentimentali. Asta înseamnă marca Becali. Pentru că dragostea are un anumit magnetism. Iar asta nu se învaţă, te naşti cu ea.

- Asul din mânecă al lui Becali să fie dragostea?
- Da. Asta este cea mai puternică armă a mea. şi nimeni nu poate să mă rănească în niciun fel. Dragostea este cea mai puternică virtute a unui om. Atacurile nu mă pot răni. Nu mă mai doare sufletul, m-am tăbăcit. Mă doare doar când cineva îmi deranjează familia.

- V-aţi gândit vreodată să vă stabiliţi în altă ţară?
- Nu pot să stau în altă ţară. Nu pot să dorm, nu mă odihnesc. şi nu plec, pentru că, dacă eu plec, lupii atacă stâna şi mai iau câte o oaie. Dacă eu sunt aici, atacă stâna, dar rămân cu lâna în dinţi. Sunt legat de neamul ăsta. De ce? Pentru că eu sunt legat de mormintele neamului meu, bunicii mei unde sunt înmormântaţi? Aici? şi dacă sunt în altă ţară când mă duc eu să pun lumânări la bunici, la părinţi? Când vin o dată la doi ani? Dacă nu mai ţii la lucrurile astea, nu mai eşti om, eşti un animal.

- Aţi fi ajuns tot atât de celebru şi în altă ţară?
- Eu aş fi ajuns celebru şi dacă mă duceam pe lună. Hipnotizam Luna, făceam, dregeam... Nu ştiu ce fac, dar eu ajung celebru oriunde m-aş duce. Pentru că, dacă fac o mişcare, toată lumea e interesată. Ramon Calderon, preşedintele Realului (n.r. - Clubul de Fotbal Real Madrid), mi-a spus: "Să ştii că, orice se întâmplă cu meciul ăsta, eu sunt bucuros că am întâlnit un om cum rar mai găseşti pe lume şi faptul că mai sunt oameni ca dumneata înseamnă că Dumnezeu ne mai ţine". Exact aşa mi-a spus

- şi-a dat seama că sunteţi celebru în România?
- El ştia, dar noi am discutat alte lucruri. El este şi foarte credincios. Am discutat mai mult pe teme spirituale, religioase. L-am îndoctrinat. După aceea au scris în ziarele de acolo: "Calderon, hipnotizat de Becali". Pentru că a spus că a fost la Catedrala Minunilor înainte de meci şi că se va mai duce. Începuse să vorbească la fel ca mine. Iar el nu vorbea aşa. S-a scris şi în presa românească.

- Dar notorietatea în politică?
- A venit aşa, ca fluviul. Majoritatea partidelor de la noi sunt partide istorice, PNţ-ul, PNL-ul. Pe Vadim l-au creat securiştii că aveau nevoie de naţionalişti care să lupte cu ungurii, PSD-ul şi PD-ul s-au făcut şi ele din comunişti. Partidul meu l-am creat eu singur şi eu l-am crescut.

- Dacă vi se întâmplă ceva, care va fi soarta partidului? Nu se va prăbuşi?
- Dacă mor eu? Depinde de cine îl preia. Depinde cât de puternic este acela şi cât de mult bine face. E posibil să se prăbuşească.

- De unde v-a venit ideea să vă înregistraţi marca Becali la OSIM?
- Am vrut să o protejez. Să nu o folosească altcineva. Dar oricine din familia mea poate să o folosească. Eu am vrut să o protejez. şi exemplu pot să vi-l dau pe Bobic (n.r. - Costel Bobic, om de afaceri, patronul casei de producţie Music&Music) care ar fi vrut să o folosească. Vroia să înregistreze "Becali Star", dar nu a putut pentru că eu aveam deja dosarul pus pentru înregistrare.

- V-a fost aprobat în cele din urmă dosarul? Pentru că fusese contestat...
- Nu are rost să vă vorbesc despre asta. A fost contestat de cineva, dar n-are rost să mai vorbim.

- Cum aţi fi vrut să o folosiţi?
- Marca Becali am să o folosesc numai în scopuri înalte. Dacă am să o folosesc la produse, acestea vor fi doar medicamente sau alte lucruri cu scopuri sociale. Am să o folosesc şi pentru o televiziune Becali, o bancă Becali, un ziar... Deşi ziar nu aş vrea, pentru că eu nu le citesc. Nici nu le răsfoiesc pe toate, dar să le mai şi citesc.

- Sunteţi un om charismatic?
- Nu poţi să spui că Becali nu este charismatic, că te faci şi de râs.

- Ce v-a făcut celebru? Afacerile, fotbalul...
- Fotbalul combinat cu felul meu de a fi. Iar dacă nu făceam business, nu puteam să bag bani în fotbal. Toate combinate. Iar când creşti financiar, ce vrei? Notorietate! şi pentru că am şi notorietate, am zis să intru în politică şi să şi fac ceva. Iar la notorietate contribuie şi charisma pe care o ai. Dar contează dacă te foloseşti de ea să faci bine sau rău. Dacă pe mine mă învăţa dracul, eram barosan, mă plimbam prin străinătate, făceam dezmăţuri, cumpăram maşini de lux, haine de lux. De ce să mă intereseze pe mine politica? Nici nu aveam nevoie. Dar pe mine mă învaţă Dumnezeu. Eu în fiecare zi trebuie să fac ceva. Trebuie să pun o cărămidă în fiecare zi.

- Dar nu aveţi nevoie şi de odihnă?
- Odihna mea este satisfacţia sufletului meu când văd ceea ce construiesc. Este cea mai mare odihnă şi cea mai mare bucurie a mea. Dacă nu realizez ceva astăzi, obosesc. Eu am colindat toată lumea şi am văzut ce fac alţii bine şi aş vrea să facem şi noi bine. De ce pot să facă ei şi noi nu? şi d-aia vreau să conduc ţara asta. Ca să putem să facem şi noi.

- Când intenţionaţi să vă puneţi marca pe un produs?
- Marca Becali cât de curând va fi pusă pe o bancă Becali şi pe o televiziune Becali.

- Televiziune de ce vă trebuie?
- Televiziune pentru că vreau să le spun oamenilor adevărul. Când minte, de exemplu, Adevărul, eu să le atrag atenţia asupra minciunii.

- Cum vă explicaţi audienţa pe care o faceţi televiziunilor? Faceţi mai multă audienţă decât Traian Băsescu?
- Nu-l laud pe Băsescu, dar să nu vă apucaţi acum să-l atacaţi pe Băsescu. Îl atacaţi când vreţi voi, dar nu acum cu mine. Eu îl atac dacă trebuie şi la televizor, pentru că poate să vadă omul ce spun, nu să daţi trunchiat. Dar acum, cum naiba, vreţi să-l comparaţi pe Băsescu cu mine? Cum să facă Băsescu audienţă ca mine? Fac de cinci ori mai multă audienţă ca el. Dar ce să vadă oamenii la Băsescu? Poate se uită femeile prea mult la mine şi din cauza asta fac rating. (Râde) Glumesc. Nu mă interesează pe mine lucrurile astea.

- Marca Becali aduce bani televiziunilor?
- N-aţi văzut cum mă cheamă de colo-colo. Mi-au spus de la Pro TV, de exemplu: "Domnule Becali, nu trebuie să ne mulţumiţi că noi nu facem asta că ţinem cu dumneavoastră, noi o facem că de când aţi apărut la Pro TV ni s-a dublat audienţa. Marca Becali ne-a dublat audienţa şi noi d-aia vă chemăm... Marca nu e o marcă dacă nu produce niciun ban. Una falimentară nu are valoare.

- Dar mesajul religios nu contribuie?
- Se poate şi din acest motiv pentru că se înmulţesc credincioşii, şi asta este bine. Probabil, contribuie şi lucrurile pe care le fac. Oamenii sunt interesaţi să vadă ce-a mai făcut Becali. Chiar dacă este un lucru rău. Oamenii sunt curioşi să vadă şi ce a făcut Becali rău.

- Spuneaţi că veţi "becaliza" toată România. Cum?
- Da, toată România o să o becalizez. Deja e "becalizată" 25%. Iar sindromul se întinde acum (Râde). Dar nu o becalizez eu, ci Dumnezeu.

- Banca Becali când va începe să funcţioneze?
- Am proiectul. Trebuie doar să-i dau drumul. Banca pe care o fac nu o să fie una mare. O fac să-mi protejez banii mei, că am prea mulţi bani şi trebuie să-i protejez. Niciun ban din banii lui Becali nu se va duce în străinătate. Vreau să cumpăr bani şi să vând bani. Să vând euro, să cumpăr dolari, să cumpăr yeni, să vând lire. Asta vreau să fac: comerţ cu bani. şi să fac un milion pe zi.

- Dar nu fac toate băncile ce vreţi să faceţi?
- Nu ştiu ele să facă cum face Becali.

- Aveţi vreo reţetă?
- Trebuie s-o simţi. Să-i vând când sunt scumpi şi să-i cumpăr când sunt ieftini şi să ţin cont de tot contextul ăsta internaţional. şi toţi banii se vor duce numai la cămine de copii, cămine de bătrâni şi numai pentru binefacere şi la biserici. Un milion (n.r. - de euro) pe zi le dau. În trei luni de zile cred că-i dau drumul. Depinde cât durează aprobările. Banca Becali...

- Veţi credita populaţia?
- Nu acesta este scopul meu, ci să-mi protejez banii. Dar, dacă dup-aia oamenii au încredere în mine, în Banca Becali, şi dacă vin oamenii la mine, eu o să lucrez cu ei. Depuneri pentru unii, credit pentru alţii. Ăsta e scopul băncii.

- Cum rămâne cu contestaţia depusă de rudele dumneavoastră la OSIM legată de dosarul depus pentru a vă înregistra "Marca Becali"?
- Nu am nicio problemă. Dosarul meu a fost contestat de firma "Becali şi Popescu Sport". Dar acolo e o diferenţă pe care nu o înţeleg ăia de la OSIM. Că e unul prost acolo şi pentru că el e idiot nu ştie ce înseamnă reprezentare grafică şi reprezentare comercială. "Becali şi Popescu Sport" e o firmă şi e reprezentare comercială, nu era o marcă. Firma e firmă, produsul e produs.

- Credeţi că marca Becali are şanse să ajungă una de renume european?
- Becali va fi o marcă... Ca să facem un produs şi o marcă Becali de rezonanţă este nevoie de 10 ani, până când vom fi o ţară cu adevărat europeană. Asta dacă conduc eu ţara, dacă nu, este posibil să nu ajungă niciodată. Sau poate să apară unul mai capabil decât mine, dar acum nu-l văd pe scena politică.

- Deci este nevoie de 10 ani ca marca Becali să ajungă una de renume european?
- Poate să nu ajungă deloc, dar ca să o cresc, am nevoie de 10 ani. Ca o marcă să fie puternică în Europa are nevoie ca businessul care apare sub marca respectivă să aibă o cifră de afaceri de câteva miliarde. şi nu ştiu, de exemplu, dacă Banca Becali va face asta. Iar dacă am să fac un produs, am să-l promovez întâi pe piaţa româneasacă. Aici sigur o să reuşească, pentru că românii mă iubesc.

- De ce ar mai avea nevoie Gigi Becali?
- Eu îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce am şi nu mai cer nimic pentru că aş păcătui. Probabil mai multe cunoştinţe de cultură. Sau mai bine zis ce le-ar plăcea lor. Nu am răbdare să citesc. şi de ce să spun că citesc dacă nu citesc? Doar aşa, să mă laud? De ce să fac ceva ce nu-mi place?

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite