Cum ajungi vedetă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremurile s-au schimbat, parfumul succesului e astăzi tot mai uşor de dobândit de cei care se lasă vrăjiţi de mireasma lui Şansa joacă un rol primordial în viaţa fiecăruia dintre

Vremurile s-au schimbat, parfumul succesului e astăzi tot mai uşor de dobândit de cei care se lasă vrăjiţi de mireasma lui

Şansa joacă un rol primordial în viaţa fiecăruia dintre noi, pentru că ea te poate trimite pe culmi nebănuite sau arunca în vâltoarea vieţii fără o ţintă precisă.

Actori, vedete de televiziune, oameni simpli, cu toţii ne hrănim cu iluzii şi ne supunem încercărilor vieţii, tot încercând să ne găsim adevărata menire.

După ce a terminat institutul, Florin Zamfirescu a jucat doi ani la teatrul din Târgu-Mureş şi apoi, prin concurs, a ajuns în Capitală, la teatrul Giuleşti. Marele actor îşi aminteşte astăzi cu nostalgie acele vremuri de poveste.

"Am venit în Bucureşti după doi ani de Târgu-Mureş şi am stat patru ani într-o cabină de la teatru, pentru că nu aveam buletin de Bucureşti. Am plecat în armată din cabină şi m-am întors tot acolo. Dacă aş trece acum prin aceeaşi situaţie, aş fi un om disperat, inconştienţa tinereţii te face însă să nu-ţi pese".

Alexandru Arşinel face parte din distribuţia aceluiaşi film. În spatele succesului său de astăzi se ascund multe sacrificii. "Sunt un om optimist, de aceea am trecut peste multe greutăţi. Am pornit de la zero în viaţă, cu meseria, cu căsătoria. Actorul de comedie trebuie să-şi depăşească grijile lui pentru a transmite o stare de bine".

George Mihăiţă crede că şi astăzi actorii tineri se zbat foarte mult să supravieţuiască. "Păcat că nu au rampe de lansare, că nu toţi pot să joace la valoarea pe care o au. Dar nu trebuie să stai să aştepţi, ci să-ţi forţezi destinul. Dacă ai ceva de spus, poţi învinge".

Live cu Delia Budeanu

"Cariera mea a fost o <> în care am intrat îngrozită şi atrasă irezistibil în egală măsură. Eu şi ea (femininul <> mă stânjeneşte, dar nu pot schimba nimic în privinţa genului unui substantiv) ne-am tatonat, ea m-a învăţat să surâd cu mii de waţi în ochi privind o lentilă, mi-a strecurat sub bluză bagheta magică a succesului care m-a ameţit şi m-a legat de ea 27 de ani", mărturiseşte Delia Budeanu în cartea sa autobiografică, un adevărat testament pentru cei îndrăgostiţi de magia televiziunii.

Fosta crainică de la TVR "vorbeşte" în volumul "Live cu Delia Budeanu" şi despre un subiect considerat de mulţi tabu: hărţuirea sexuală. "Bărbaţii încearcă o dată de două ori, de o mie de ori să seducă o femeie, chiar dacă li s-a dat de înţeles că nu sunt acceptaţi. Dacă au tangenţă cu activitatea profesională a acesteia, hărţuiala devine obsesie. Repercusiunile în plan profesional sunt inevitabile.

În primul an mi-am făcut o prietenă la <> , care a rămas până în 1997 alături de mine. Un bărbat din echipa tehnică, respins de mine, a lansat zvonul că am avea anumite înclinaţii. Acesta a fost primul şoc în materie de relaţii cu sexul opus, la Televiziune" .

Cătălina Mihăescu, şcolită de Buhoiu

Prezentatoarea ştirilor de noapte la Naţional TV a debutat pe scena profesională ca redactor muzical la un post de radio din Brăila, pe când era în clasa a X-a.

Dragostea pentru televiziune a fost însă mai puternică.
"În urmă cu câţiva ani am găsit un anunţ într-un ziar despre cursurile Academiei de radio şi tv a regretatului Aristide Buhoiu. M-am înscris. După ce le-am terminat am intrat prin concurs, ca prezentator de ştiri, la Tele 7 abc.

La început a fost greu, pentru că nu cunoşteam atât de bine tainele acestei meserii. Dar am avut răbdare să învăţ şi viaţa m-a ajutat să ajung acolo unde mi-am dorit. E bine să faci teren, să mergi la filmări, să înveţi cum se montează o ştire sau un material filmat.

În general, e bine să ştii ce înseamnă să editezi o ştire şi, de ce nu, să produci o emisiune", povesteşte Cătălina.

Fosta soţie a muzicianului Eugen Mihăescu se va retrage la un moment dat în spatele reflectoarelor, dar va rămâne tot în televiziune.

Adina de la Heaven nu se bazează pe culoarea părului

Cântăreaţa nu crede că blondele prind mai uşor trenul spre celebritate. "E destul de greu să te remarci dacă te bazezi doar pe culoarea părului. Iar eu vreau să cred că atuurile mele sunt altele".

Actuala prezentatoare a emisiunii "Sărut mâna, mamă!", de la Naţional TV, a lucrat ca secretară la firma de instalaţii de gaze şi centrale a tatălui său, dar a reuşit să se remarce în muzică.

"Am participat la fel de fel de concursuri muzicale de la 14 ani. În momentul în care mi-am dorit să reuşesc în acest domeniu, am venit în Bucureşti, dar eram deja familiarizată cu camera de luat vederi".

Irina Reisler a abandonat o carieră medicală

Irina Reisler a început să lucreze la 18 ani, la Radio România, ca realizator-prezentator. "Acolo a început drumul meu în presă, imediat după ce am intrat la facultate. Televiziunea a devenit visul meu, în clipa în care a apărut ProTV-ul.

După aproape trei ani de radio, în 1996, la doar câteva luni de la deschiderea televiziunii, mi-am spus că aceasta este marea provocare a vieţii mele. Mi-am început cariera ca reporter la Ştirile ProTV, iar din acel moment, televiziunea a devenit viaţa mea", spune actuala vedetă a postului Romantica.

A ajuns să facă emisiuni medicale la sugestia şefilor, deşi fugise toată viaţa de această lume. "În cei patru ani de liceu, m-am pregătit pentru Medicină. Vin dintr-o familie de cadre medicale, iar dorinţa părinţilor mei a fost să fac această facultate, după Revoluţie părea cea mai bună alternativă. În clasa a XII-a, am abandonat însă meditaţiile la fizică şi chimie, şi am hotărât să-mi urmez propriul drum".

Paula nu vrea 15 minute de celebritate

"Nu cred că există o reţetă universal valabilă ca să ajungi VIP în România. Cine îşi doreşte să fie cu orice preţ pe prima pagină a ziarelor poate să reuşească asta într-un fel sau altul, dar probabil va obţine doar cele 15 minute de celebritate.

O apariţie consistentă implică foarte multă muncă şi nu cred că scopul unei persoane publice adevărate este o apariţie pe prima pagină într-un tabloid", crede Paula Chirilă.

Vedeta postului Romantica a renunţat la halatul de asistentă medicală pentru actorie. Curând avea să soarbă şi din paharul succesului. "Eram actriţă la teatrul din Satu Mare şi colegul meu Vasile Blaga mi-a spus că Ovidiu Uscat şi Costel Trofin sunt în căutarea unei colege noi.

Le-a vorbit despre mine şi m-au chemat la casting. Nu a fost unul uşor. Pentru că ei ştiau exact de ce au nevoie: o fată suplă, blondă şi cu păr lung. Iar eu eram durdulie, şatenă şi cu părul de un cm". Soarta a fost însă de partea ei, şi Paula Chirilă s-a transformat în Eva de la Canalul de ştiri.

Andreea, pe urmele Elenei Udrea

Andreea Spătaru a fost descoperită în paginile revistei "Playboy" de regizorul Nae Cosmescu, care i-a oferit un rol în serialul "Cuscrele", difuzat de Naţional TV. Am început colaborarea cu postul Naţional TV în anul 2005.

"Am fost asistenta Stelei Popescu şi a lui Alexandru Arşinel în emisiunea "Sare şi piper". La puţin timp, am primit propunerea de a fi "vecina" lui Răzvan şi Dani, în cadrul matinalului de atunci. Îmi plac televiziunea şi lumea în care mă învârt în acest moment.

Cu toate acestea, mă tentează şi o carieră în domeniul politic". Andreea crede că participarea la mondenităţi îi ajută pe cei care vor să devină persoane publice

Sfaturi pentru a deveni celebru

Te agăţi de un domeniu care te poate duce în lumina reflectoarelor: modă, presă, actorie etc.
Te muţi în Capitală, dacă locuieşti în alt oraş
Participi la mondenităţi
Nu aştepţi, forţezi destinul

La început a fost greu, pentru că nu cunoşteam atât de bine tainele acestei meserii. Dar am avut răbdare să învăţ şi viaţa m-a ajutat să ajung acolo unde mi-am dorit.
Cătălina Mihăescu, ştiristă Naţional tv

Nu cred că există o reţetă universal valabilă ca să ajungi VIP în România.
Paula Chirilă, prezentator tv

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite