Ce gândesc cu adevărat tinerii din India şi China, în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotograful Adrian Fisk a străbătut 2.700 km în China şi în India, pentru a descoperi că majoritatea tinerilor sunt, în esenţă, exact la fel.

În timp ce  locuia în India, Fisk şi-a dat seama că nici el şi nici alţi indieni nu ştiau nimic despre tinerii din ţara vecină, China. În urma unor cercetări, Fisk a aflat că în cele două ţări există 1,2 miliarde de oameni cu vârsta sub 30 de ani.

"Am vrut să aflu ce gândesc aceşti tineri. M-am gândit că dacă aflu ce e în mintea lor, mi-aş putea forma o idee cu privire la direcţia în care se îndreaptă lumea", a explicat Fisk, în vârstă de 41 de ani, care şi-a dorit ca proiectul său să reprezinte vocea acestor tineri despre care restul lumii nu ştie mare lucru.

Şi-a început proiectul fotografic în China, în 2008. Practic, el fotografia bărbaţi şi femei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani, în mediul lor natural. Fiecare participant la proiect şi-a scris gândurile, viziunea asupra lumii sau dorinţele, pe o plăcuţă albă.

În 2010, Fisk şi-a extins proiectul şi în India. Acum, Fondul ONU pentru Populaţie sprijină proiectul, iar Fisk speră ca proiectul său să se extindă în 25 de ţări.

Cum a decurs proiectul

Fisk a călătorit în China alături de un translator timp de 30 de zile, şi selecta aleatoriu persoanele pe care le întâlnea, rugându-le să facă parte din proiectul său. El povesteşte că la început mulţi dintre chinezi îl întrebau: "Ce ai vrea să scriu?". Fotograful le-a explicat că ceea ce vrea de la ei este să-şi exprime gândurile, moment în care primea un răspuns standard: "China este o ţară minunată, iar eu îmi doresc să fiu bogat". Dar acesta era un răspuns inacceptabil pentru Fisk că fiecare dintre cei 1,2 miliarde de tineri ar fi răspuns la fel. Aşa că îi întreba: "La ce te gândeai în urmă cu două ore? Ce vei face mâine? Cum este relaţia cu părinţii tăi?"

Unul dintre mesajele care l-au impresionat pe Fisk este cel scris de un student la inginerie, în vârstă de 22 de ani: "Eu sunt îngrijorat de faptul că fetele din China devin materialiste. Cât timp nu am o casă, prietena mea nu vrea să se căsătorească cu mine. Nici părinţii mei nu mă pot ajuta, aşa că trebuie să-mi găsesc o slujbă bine plătită. Asta este tot ce îmi doresc".

În timpul călătoriei sale, Fisk a întâlnit şi persoane care nu şiau să scrie. El i-a fotografiat cu afişul gol, mesaj pe care fotograful îl consideră mult mai puternic. Apoi, Fisk şi-a notat mesajul pe care respectivele persoane îl aveau de transmis.

"Fie că te afli într-un sat din China sau în New York, uitându-te peste aceste fotografii realizeză că esenţa umanităţii rămâne aceeaşi. Cu toţii ne dorim o viaţă bună. cu toţii ne dorim dragoste. Proiectul este despre a înţelege cine suntem şi de că nu suntem atât de diferiţi", a mai spus Fisk.

Iată mai jos câteva dintre mesajele din proiectul lui Fisk

image

Suntem generaţia pierdută. Sunt confuză în ceea ce priveşte lumea.



În ochii adulţilor sunt o persoană rea în societate, dar în realitate sunt un om foarte docil.

Oamenii participanţi la proiect
Oamenii participanţi la proiect

În ziua de azi, multor tineri nu le pasă de dezvoltarea Chinei şi a lumii. Se concentrează numai asupra lor şi ignoră persoanele şi lucrurile din jurul lor.

image

Îmi doresc ca dezvoltarea economică a satului să fie mai bună şi mai rapidă.



După ce m-am uitat la televizor, am multe gânduri pe care nu le pot transforma în realitate.

image



Nu judecaţi China din ce scrie în presă pentru că adevărata China nu se află pe hârtie

image



De ce trebuie oamenii să se căsătorească?

Oamenii participanţi la proiect



Fă în viaţa ce îţi doreşti pentru că mâine ai putea muri.

image



Avem nevoie de aceleaşi lucruri în viaţă.

image



Suntem evoluaţi. Daţi-ne o şansă!


Oamenii participanţi la proiect
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite