Zona "selenară" Călan va fi ecologizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aparţine în patrimoniul primăriei Călan. "Am discutat cu ministrul integrării, Anca Boagiu, care s-a oferit să ne ajute în obţinerea unor fonduri europene pentru ecologizarea întregii zone.

aparţine în patrimoniul primăriei Călan. "Am discutat cu ministrul integrării, Anca Boagiu, care s-a oferit să ne ajute în obţinerea unor fonduri europene pentru ecologizarea întregii zone. Pentru această acţiune vom utiliza forţa de muncă rămasă în urma disponibilizărilor din Călan", a spus Gheorghe Pogea.
Afaceri pe locul dărâmăturilor
După Revoluţie, fosta platformă siderurgică a fost cumpărată pe bucăţele de mai mulţi investitori (în general arabi). Unii nu au produs niciodată, ci doar au vândut fierul vechi al fostelor instalaţii siderurgice. Chiar şi furnalele au fost dărâmate pentru a se scoate armătura de metal din ele. După astfel de "afaceri", investitorii au plecat lăsând în urma lor dezastru: un peisaj dezolant şi mii de şomeri.
Ministrul Pogea intenţionează să folosească această masă de disponibilizaţi (unii nu mai beneficiază nici măcar de ajutor de şomaj) la degajarea terenurilor de mizerii, plătind cu bani europeni. Astfel, se va crea spaţiul necesar pentru investitorii care doresc să dezvolte aici afaceri. Mâna de lucru este ieftină şi suficientă, iar statul poate acorda unele facilităţi fiscale oamenilor de afaceri care vin în zonă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite