Zilnic sunt înregistrați două milioane de utilizatori noi de telefonie mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită cererii ridicate înregistrate pe pieţe emergente precum India sau China, numărul total de utilizatori de telefonie mobilă a crescut la cinci miliarde, potrivit Ericsson. Astfel, zilnic, sunt înregistrați două  milioane de clienți noi la nivel global.

Abonamentul cu numărul cinci miliarde a fost încheiat joi (8 iulie), potrivit unui comunicat al Ericsson. În anul 2000 doar 720 de milioane de persoane din lume foloseau servicii mobile de telefonie, un număr care astăzi nu acoperă nici măcar toţi utilizatorii din China.  Din numărul total de utilizatori ai telefoniei mobile, peste 500 de milioane folosesc tehnologia 3G.


Peste trei miliarde de conexiuni broadband mobil în 2015

Pe segmentul de internet mobil, Ericsson estimează că numărul de conexiuni la internet mobil de mare viteză va depăși 3,4 miliarde în 2015, comparativ cu cele 360 de milioane de conexiuni înregistrate anul trecut. Mai mult, 2020 va marca un vârf al internetului broadband, cu peste 50 de miliarde de dispozitive contectate la internet. Analiștii Ericsson consideră că, în curând, 80% din populaţia lumii va accesa Internetul cu ajutorul telefoanelor mobile.

În decembrie 2009, traficul mobil de date a depăşit pentru prima oară traficul generat de apelurile de voce.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite