Zilele Nunţii de Diamant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, pentru câteva ore, piaţa fostului palat regal a aparţinut Regelui Mihai şi invitaţilor săi Regele Mihai şi Regina Ana au organizat un concert extraordinar la Ateneu. Azi, la

Ieri, pentru câteva ore, piaţa fostului palat regal a aparţinut Regelui Mihai şi invitaţilor săi

Regele Mihai şi Regina Ana au organizat un concert extraordinar la Ateneu. Azi, la Peleş, între orele 11,00 - 14,00 va avea loc petrecerea oferită invitaţilor europeni.

Sute de invitaţi, printre care Regina Sofia a Spaniei şi Regele Simeon al Bulgariei, alături de politicieni şi înalţi ierarhi români au fost invitaţi la un concert de 50 de minute din muzică de Enescu, Grieg, Liszt şi Verdi, la Ateneul Român, care a fost urmat de un dineu, la Athenee Hilton.

Primirea în sala de concert a fost organizată respectând protocolul Casei Regale şi ordinea de precedenţă a invitaţilor regali. Regele Mihai şi Regina Ana şi-au primit oaspeţii mai întâi în sala de protocol a Ateneului, prima în ordinea protocolului fiind Regina Sofia a Spaniei, urmată de Regele bulgar. La concert au fost prezenţi 26 de invitaţi de stirpe princiară din familii nobile elene, sârbe, austriece, franceze, italiene, înrudiţi cu suveranii români.

Preafericitul Daniel, patriarhul BOR, a adresat ieri felicitări cuplului regal al României la împlinirea a şaizeci de ani de la căsătorie, considerând că Regele şi Regina sunt "un model al vieţii de familie", un simbol de "curaj, răbdare, statornicie şi înţelepciune în vremuri dificile".

Cartea "Nunta de Diamant", "o poveste cu poze"

Mâine, la Muzeul Naţional de Istorie, la ora 11, se va lansa volumul "Nunta de Diamant", scris de Principesa Margareta şi Principele Radu. "Povestea de dragoste a Regelui şi Reginei merge mai departe decât destinul personal al unui bărbat şi al unei femei", scrie în prefaţă. Intrarea va fi liberă. Cartea aparţine Editurii Rao şi are un preţ de circa 60 de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite