Zece producătorii de chip-uri de memorii ar putea fi amendaţi de CE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung, Infineon sau Hynix se află printre cei zece producătorii de memorii care ar putea fi amendaţi de Comisia Europeană pentru că s-au asociat ilegal pentru fixarea preţurilor pe piaţa de profil, arată Reuters.

Această decizie, care ar putea fi anunţată miercuri, ar fi prima de acest fel, după ce, din 2008, au fost introduse anumite procedure conform cărora companiile care recunosc că s-au implicat în întelegeri de timp cartel beneficiază de reducerea amenzilor cu 10%.


Samsung şi Hynix sunt cei mai mari producători de chip-uri de memorie din lume, rulând anual afaceri de miliarde de dolari în acest sector. Celelalte companii vizate sunt Micron, Elpida, NEC, Hitachi, Toshiba, Mistubishi Electric şi Nanya.


Potrivit surselor citate de Reuters, amendă totală ar putea ajunge la 300 de milioane de euro, dar ar fi putut fi mai mare dacă acest companii nu ar fi recunoscut faptul că au „aranjat‟ preţurile.


Samsung, Micron, Hynix şi Infineon au mai fost vizate de o anchetă antitrust
privind "aranjarea" preţurilor, însă autorităţile din Coreea de Sud au retras în 2007 acuzaţiile.


Conform legislaţiei Uniunii Europene, Comisia poate amenda companiile cu până la 10% din cifra de afaceri anuală pentru astfel de abateri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite