Zarea înfiinţează o firmă nouă şi o listează pe Rasdaq

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarii Zarea Bucureşti, unul dintre principalii producători interni de vinuri spumante, au aprobat miercuri înfiinţarea unei noi firme - Fort Chitila - finanţată din capitalul propriu, pe care vrea să o listeze pe piaţa Rasdaq.

Acţionarii producătorului de băuturi au aprobat, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), listarea Fort Chitila pe piaţa Rasdaq, unde se tranzacţionează şi acţiunile Zarea, iar registrul acţiunilor va fi ţinut de Depozitarul Central.

Zarea, care are simbolul bursier ZARE, îşi va diminua capitalul social de la 9,54 milioane de lei în prezent la 9,375 milioane de lei, diferenţa de 165.530 lei urmând să fie alocată pentru constituirea capitalului social al noii firme, care va avea ca obiect de activitate fabricarea vinului, potrivit unui comunicat transmis de companie vineri Bursei.

Tot în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a fost aprobată prelungirea creditelor contractate la BRD-Groupe Societe Generale, şi majorarea valorii acestora până la zece milioane de euro.

Zarea produce băuturi alcoolice, precum vinuri spumante, vermut sau lichior, şi non-alcoolice.

În structura acţionariatului Zarea se regăsesc compania poloneză Ambra (51%), controlată de producătorul german de spumante Schloss Wachenheim, şi firma Karom Trading Import-Export (36,12%).

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Zarea a fost realizată pe 2 iulie, când preţul a scăzut cu 20%, la 0,33 lei/titlu. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 31,48 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite