Wozniak, creatorul primului calculator Apple: voi cumpăra acţiuni Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Wozniak a anunţat că va cumpăra acţiuni Facebook, indiferent de care va fi preţul acestora. Wozniak este cel care împreună cu Steve Jobs a conceput primul calculator Apple în 1976, punând bazele celei mai mari companii din domeniul tehnologic, numărul unu şi după valoarea de piaţă.

Conducerea companiei Facebook, estimează că oferta publică iniţială programată pentru data de 17 mai, va aduce câştiguri în valoare de 11,8 miliarde de dolari. Siteul de socializare va oferi spre vânzare 337,4 milioane de acţiuni cu o valoare cuprinsă între 28 şi 35 de dolari.

Află cât vor câştiga actualii acţionari semnificativi ai Facebook în urma listării companiei

Se estimează că valoarea de piaţă va ajunge la 96 de miliarde de dolari. “Voi investi în Facebook. Nu îmi pasă care este preţul de pornire” a spus Wozniak într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg.

„Idealism și idei bune”

Wozniak este şeful departamentului ştiinţific al companiei Fusion-io, un producător de tehnologie flash-memory. Printre clienţii acesteia se numără Facebook, Apple sau HPQ care generează 36, 24 şi respectiv 14 procente din veniturile companiei sale.

Am fost onorat să am un parteneriat cu Steve Jobs şi consider că Mark Zuckerberg va fi la fel de apropriat. În discursurile sale, el expune utilizatorilor idealism şi o mulţime de idei bune despre produse, în general” a spus Wozniak.

De asemenea, el a declarat că decizia lui Zuckerberg de a lista cât mai târziu acţiunile Facebook a fost cea mai bună strategie, pentru că, în opinia sa, listarea la bursă nu trebuie să fie unicul scop al unei companii.

Află cât valorează compania Facebook la bursă, şi cum a fost calculată această valoare

Zuckerberg a făcut eforturi să amâne listarea, deoarece, în Statele Unite, companiile care au peste 500 de acţionari au fost obligate în mod tradițional, conform legislației de protecției a investitorilor, să-și publice informațiile financiare. Limita de 500 de acționari a fost, între timp, urcată la 2000 printr-un act al Congresului din 22 martie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite