Wizz Air a transportat 2,7 milioane de pasageri din şi spre România în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wizz Air a transportat anul trecut un număr de 2,7 milioane de pasageri din şi spre România, în creştere cu 29% faţă de 2010, a anunţat compania aeriană low cost .

Compania, care operează de la 15 baze aflate în Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina, Cehia, Serbia şi Lituania, a transportat în total peste 11 milioane de pasageri anul trecut, în creştere cu 15%.

Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Wizz Air a fost de peste 84%, la nivelul anilor anteriori, se arată într-un comunicat al companiei, care asigură peste 200 de rute în Europa.

"În ciuda provocărilor mediului macro-economic, creşterea înregistrată de Wizz Air a fost una dintre cele mai mari din industria aeriană europeană. 2011 a fost un an important pentru Wizz Air în România prin deschiderea bazei operaţionale de la Tîrgu Mureş", a declarat, în comunicat, József Váradi, CEO Wizz Air, citat de Mediafax.

Wizz Air a mai inaugurat anul trecut alte două baze operaţionale, la Belgrad (Serbia) şi Vilnius (Lituania).

Linia aeriană are 1.500 de angajaţi, dintre care 337 lucrează în România. Flota companiei este compusă din 34 aeronave Airbus A320.

Compania operează 51 de rute disponibile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Tîrgu Mureş, iar noile rute anunţate pentru 2012 sunt Bucureşti - Verona (Italia) şi Bucureşti - Palma de Mallorca (Spania).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite