Volksbank îşi majorează capitalul prin emitere de acţiuni noi şi prelungirea unor împrumuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volksbank România îşi va majora fondurile proprii cu 220 de milioane de euro, după ce acţionarii băncii au aprobat la sfârşitul lui 2011 un set de măsuri.

Capitalul social va creşte cu 84 de milioane de euro prin emiterea a peste 3,6 miliarde de acţiuni noi şi cu 91 de milioane de euro prin prelungirea unor împrumuturi subordonate. De asemenea, majorarea de capital se va face şi prin acordarea unui nou credit subordonat în valoare de 45 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al băncii.

„Deciziile aprobate în ultima adunare a acţionarilor demonstrează disponibilitatea acţionarilor de a sprijini consolidarea activităţilor din România”, a declarat Johann Lurf, preşedinte al Volksbank România.

Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia. Volkksbank urmează să fie vândută în viitor în funcţie de condiţiile de pe piaţă.

Preşedintele băncii a declarat recent că acţionarul austriac nu intenţionează să oprească operaţiunile de pe piaţa românească până la găsirea unui cumpărător pentru subsidiara locală.

"Posibilitatea întreruperii activităţii este exclusă. Deocamdată nu există discuţii pe tema vânzării băncii în perioada imediat următoare", declara Lurf.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România are active de 4,7 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi.




Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite