Voineagu (INS): Agricultura românească încă ţine de Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, are aşteptări mari de la sectorul agricol în acest an, chiar dacă acesta „încă ţine de Dumnezeu". Industria rămâne, momentan, singurul semn pozitiv de creştere economică.

Potrivit lui Voineagu, ponderea ridicată a serviciilor la formarea PIB şi ritmul pozitiv al industriei sunt „mugurii" ieşirii din recesiune, dar şi agricultura poate avea o contribuţie importantă în acest an.

 „Mai aştept, anul acesta, o contribuţie de la agricultură, care încă ţine de Dumnezeu la noi, iar în perioada primăverii vremea a fost destul de bună", a spus Voineagu.

În toată evoluţia negativă a economiei există un element îmbucurător. Potrivit şefului INS, singurul trimestru de creştere economică, de la începutul crizei, a fost trimestrul trei din 2009, cu un avans al PIB de 0,9%. În rest, s-au înregistrat scăderi atât trimestriale, cât şi anuale.

„Lucrul îmbucurător este că această descreştere a PIB are tendinţa de diminuare constantă, creând perspective de realnsare economică", a spus şeful INS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite