Vodafone, cu un pas mai aproape de a părăsi Egiptul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare operator de telefonie mobilă din Orientul Mijlociu în funcție de numărul utilizatorilor, Orascom Telecom este interest să cumpere 55% din participația Vodafone în Vodafone Egipt, potrivit directorului companiei, Naguib Sawiris, citat de Bloomberg.

“Suntem interesați să cumpăram 55% din acțiunile Vodafone în cadrul Vodafone Egipt, dacă oferta de vânzare este serioasă“, a precizat, pentru publicația Al Mal, Naguib Sawiris, directorul operatorului Orascom Telecom. Mai mult, purtătorul de cuvând al Orascom Telecom, Manal Abdel Hamid, a confirmat și el declarațiile.


Grupul de comunicaţii Vodafone discută vânzarea participaţiei de 55% în Vodafone Egipt, a declarat o sursă apropiată discuţiilor citată de Bloomberg. Pachetul este evaluat la 3 miliarde de lire sterline (4,3 miliarde de dolari).


Analiștii spun însă că Orascom nu ar avea de ce să cumpere cele 55% din acțiunile Vodafone Egipt. “Ar trebui să fie pregătiți să finanțeze o asemenea tranzacție și să ia în considerare faptul că e posibil ca Orascom să nu-și vândă unitatea din Algeria“, a precizat Mohamed Hamdy, analist telecom.


MTN Group, cel mai mare operator african, a anunțat, la 28 aprilie, că este în negocieri cu Orascom Telecom pentru a cumpără în totalitate compania sau doar o parte din aceasta. Guvernul din Algeria a anunțat că nu este de acord ca unitatea Orascom de aici să fie vândută.

Telecom Egipt, companie ce deține monopolul pe segmentul de telefonie fixă, a anunțat la începutul acestei luni că vrea să-și mărească participația de 45% în cadrul Vodafone Egipt.

Guvernul egiptean deține acțiunile majoritate ale Vodafone Egipt. Taker Kamel, ministrul comunicațiilor din Egipt, a anunțat pe 24 mai că nu a fost luată nicio decizie referitoare la o eventual majorarea a participației în cadrul Vodaone Egipt. Orascom Telecom deține și 34% din Mobinil, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Egipt.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite