Vlădescu taie un sfert dintre posturile Ministerului de Finanțe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de posturi din aparatul Ministerului Finanţelor Publice va fi redus cu 416, adică 22% din totalul posturilor, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern elaborat de instituţie. După tăiere, numărul total al angajaților va depăși cu puțin 1.400 de posturi.

În urma procesului de restructurare a instituţiei, numărul de direcţii generale sau direcţii va fi redus prin transformarea acestora în direcţii sau servicii, concomitent cu comasarea anumitor structuri organizatorice. Prin reorganizarea unor structuri şi restrângerea numărului de posturi vor fi reduse şi funcţiile de conducere.

Economie de carburanți


În proiectul de act normativ este prevăzută şi scăderea la jumătate a consumului lunar maxim de carburant, la 200 de litri, pentru cele 12 autoturisme şi a unui microbuz din dotarea ministerului.


Guvernul a decis, la începutul lunii iulie, ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe, în a căror organigramă vor exista trei secretari de stat.  Ministerul Finanţelor are, potrivit noii structuri, un număr de trei secretari de stat, după ce Graţiela Iordache a fost eliberata din functie săptămâna trecută.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite