Vlădescu le mulţumeşte contribuabililor cinstiţi şi îi ceartă pe angajaţii Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, i-a îndemnat marţi pe angajaţii ANAF să iasă din birouri şi să atace evaziunea fiscală. Totodată, oficialul le-a mulţumit contribuabililor cinstiţi şi serioşi, care îşi plătesc taxele la timp.

"Le mulţumesc contribuabililor cinstiţi şi serioşi, care ne ajută şi pe noi să ne facem treaba aşa cum trebuie", şi-a început Vlădescu alocuţiunea, în cadrul evenimentul de prezentare a activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pe 2009.

Ministrul i-a mulţumit şi premierului Emil Boc, după care s-a oprit. "Mie, domnului Blejnar şi celorlalţi colegi le voi mulţumi când ne vom face treaba. Reultatele de acum nu mă mulţumesc", a spus Vlădescu.

Oficialul a precizat că este nevoie de o creştere a colectării, fiindcă Guvernul nu vrea să majoreze taxele şi impozitele. "Cetăţenii români trebuie să primească penii, ajutoare sociale şi servicii, de aceea este o limită în reducerea cheltuielilor", a spus Vlădescu.

Acesta a precizat că fiecare procent care se pierde din cauza evaziunii fiscale înseamnă servicii medicale mai slabe sau drumuri mai proaste pentru cetăţeni. Bugetul are nevoie de venituri suplimentare pe actualul sistem de taxe şi impozite. "Vă spun că nu sunt mulţumit. m-am plimbat vineri prin Bucureşti şi am aflat că unii dintre membrii Fiscului nici nu ştiu unde sunt zonele de evaziune fiscală. Este inaccpetabil. Nu ştiu cum aţi fost numiţi şi nu mă interesează", a spus Vlădescu.

Ministrul a adăugat că misiunea lui este şi reducerea evaziunii fiscale şi va ţine cont de acest lucru în relaţia lui cu Fiscul şi cei care lucrează în instituţie. Vlădescu a spus că este decis să ia măsuri legislative care să vină în sprijinul angajaţilor Fiscului. "Mesajul meu către dumneavoastră e să vă faceţi treaba. Să nu aveţi nicio înţelegere către evazioniştii fiscali", a adăugat şeful Finanţelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite