Vlădescu: Închiderea caselor de pariuri nu este o problemă pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea celor 1.455 de agenţii de pariuri nu este o problemă care să-l preocupe pe ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi, potrivit oficialului, nici pe români.

Ministrul a declarat, marţi, că veniturile de până-n 600 de lei rămân, în continuare, neimpozitate, răspunzând astfel unei întrebări legate de protestul patronatelor şi organizatorilor de pariuri din România.

Oficialul a spus că, din punctul lui de vedere, eliminarea plafonului neimpozabil pentru veniturile din jocuri de noroc este o măsură potrivită. „Aceasta este o propunere şi ea poate să rămână. Închiderea caselor de pariuri nu este o problemă a României în acest moment", a precizat Vlădescu.

Luni, patronatele şi organizatorii de pariuri din România au decis ca, începând de astăzi, să-şi închidă uşile, în semn de protest faţă de decizia autorităţilor de a elimina palfonul neimpozabil pentru veniturile din jocurile de noroc.

Estimarile făcute de specialişti arată că suma adiţională ce va fi colectată prin impunerea procentului de 25% tuturor câştigurilor obţinute din jocuri de noroc va fi de aproximativ 1,7 milioane de lei. Însă pierderea lunară generată de scăderea cifrei de afaceri asupra impozitelor şi taxelor directe va fi de peste 4,1 milioane de lei.

Prin urmare, măsura propusă ar produce o pierdere lunară directă bugetului de stat de aproximativ 2,4 milioane lei.

„Indirect, măsura eliminării pragului de neimpozitare a veniturilor obţinute din jocuri de noroc va avea şi alte efecte economice asupra forţei de muncă şi achiziţiilor de bunuri şi servicii", au transmis reprezentanţii caselor de pariuri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite