Visa: Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în 11 luni din 2011 s-a dublat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul a fost de 69,4 milioane de lei în primele 11 luni din 2011, nivel aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.

Astfel, în perioada analizată au fost realizate 204.000 de tranzacţii de plată a taxelor şi ipozitelor cu cardul, de 1,7 ori mai multe decât în 2010, se arată într-un comunicat al Visa Europe, preluat de agenţia de presă Mediafax. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut de la 301 lei în primele 11 luni din 2010 la 340 lei anul trecut.

În prezent, posesorii de carduri Visa pot plăti taxele şi impozitele cu cardul la POS-urile instalate la ghişeele administraţiilor fiscale în 145 de localităţi şi pe internet în 36 oraşe. Reţeaua de localităţi care acceptă plata prin card a taxelor şi impozitelor locale a crescut semnificativ în ultimii doi ani, în condiţiile în care această posibilitate era oferită doar de 30 de localităţi prin POS şi 5 online în anul 2009.

Visa Europe desfăşoară împreună cu băncile membre din România, în perioada ianuarie-martie 2012, pentru al treilea an consecutiv, o campanie naţională de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

"Am observat că segmentul plăţilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic, numărul şi valoarea tranzacţiilor crescând de peste şapte ori. Sperăm că numărul primăriilor care acceptă plata taxelor şi impozitelor cu cardul online, fără comision, va creşte semnificativ, pentru ca astfel să se evite cozile interminabile de la ghişeu şi cetăţenii să poată plăti oricând, de oriunde s-ar afla, în ţară sau în străinătate", a declarat, în comunicatul preluat de Mediafax, Cătălin Creţu, general manager pentru România, Visa Europe.

Visa Europe şi băncile membre vor continua discuţiile cu autorităţile locale pentru a introduce plata taxelor şi impozitelor locale prin card, până când cel puţin toate reşedinţele de judeţ din România vor oferi acest serviciu, fie prin POS, fie online.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite