Viitorul societăţilor petroliere nu sună deloc bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monetar-Financiare şi de Mărfuri (BMFM) Sibiu - faptul că, în timp ce volumul tranzacţiilor la termen creşte spectaculos, preţurile derivativelor având ca suport acţiunile societăţilor

Monetar-Financiare şi de Mărfuri (BMFM) Sibiu - faptul că, în timp ce volumul tranzacţiilor la termen creşte spectaculos, preţurile derivativelor având ca suport acţiunile societăţilor petroliere a scăzut continuu.

Speculaţiile se înteţesc
"Trendul actual este dictat de vânzările din ce în ce mai masive şi piaţa pare să fie dominată de acei traderi care deschid şi închid într-una poziţii, marcându-şi imediat profiturile", ne-a declarat preşedintele BMFM Sibiu, Teodor Ancuţa. El a remarcat că derivativele pe acţiuni ale societăţilor petroliere sunt "cele mai intens speculate în această perioadă" şi recomandă hedging-ul ca modalitate de menţinere a câştigurilor.

Cu ochii pe preţul barilului de ţiţei
Diferenţa de 5% până la 7% din cotaţiile derivativelor petroliere cu scadenţa în iunie şi cele cu scadenţa în septembrie arată că nu se justifică previziunile alarmiste potrivit cărora barilul de ţiţei ar putea ajunge la 100 de dolari în 2006. Brokerii de la Sibiu spun că, pentru a scăpa de complexele create de asemenea zvonuri, deţinătorii de acţiuni nu trebuie decât să-şi protejeze investiţiile prin metodele specifice pieţei la termen.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite