Videanu referinduse previziunile optimiste pe care le-a făcut în privinţa creşterii economice în 2010: Sunt efecte pe care nu le poţi evalua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificat ca fiind cel mai optimist politician român în privinţa crizei economice, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu,a declarat în această seară, la Realitatea TV, că îşi menţine previziunile de creştere economică în Româniea în 2010, dar că le amână cu un trimestru, deoarece la nivel mondial pe piaţa financiară "sunt efecte pe care nu le poţi evalua".

"Toate datele pe care le-am dat sunt perfect adevărate", a precizat Adriean Videanu ca răspuns la întrebarea dacă îşi asumă informarea eronată a preşedintelui şi a premierului cu privire la evoluţia creşterii economice în 2010.

"Nu sunt singura sursă de informare a preşedintelui sau a premierului, dar pe zona mea previziunile sunt reale", a punctat Videanu. El a atras alenţia că a făcut acele previziuni bazându-se, în 2009, pe o creştere de 7% în energie, gaze. "În industrie am avut din octombrie şi noiembrie creştere economică. Astăzi suntem în a opta lună de creştere cu 5%. Excepţie face luna februarie", a explicat ministrul Economiei.

În privinţa salariilor pe care le au secretarii de stat în ministerul Economiei şi veniturile pe care le obţin la Eximbank sau Romgaz, Videanu a subliniat că în orice companie la care statul nu este acţionar majoritar, politica de salarizare şi veniturile acordate nu sunt decise de stat, ci de actionarul majoritar.

Ministul de resort a precizat, că în urma acordului pe care Guvenul l-a convenit cu FMI, veniturile obţinute de oficialii ministerului în consiliile de administraţie vor fi donate, în semn de solidaritate, într-un fond special.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite