Videanu: Ne gândim la soluţii ca să îi ajutăm pe cei vulnerabili la preţul gazelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat că autorităţile caută soluţii ca în această perioadă să ajute categoriile sociale vulnerabile la plata facturilor la gazele naturale.

"Gândim soluţii ca în această perioadă să putem ajuta pe cât mai mulţi (la plata facturilor la gaze - n.r.) în special pe cei cu venituri mici", a afirmat Videanu, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei nu decis încă dacă va majora sau nu preţul gazelor pentru populaţie.

Totodată, Videanu  şi-a exprimat speranţa ca în două-trei luni să finalizeze negocierile privind vânzarea acţiunilor statului pe care Electrica SA le mai deţine la companiile energetice Enel (din Italia) şi E.ON (din Germania).

"Negocierile sunt la un nivel foarte avansat, sperăm să avem un răspuns în două-trei luni", a precizat Videanu.

Compania energetică CEZ din Cehia a oferit distribuitorului şi furnizorului de electricitate Electrica SA un milion de euro pentru cele 37% din acţiunile pe care statul român le deţine la CEZ Servicii, iar Electrica analizează oferta, deşi nu o consideră avantajoasă.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite