Videanu: Taxa unică de impozitare nu se majorează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea taxelor ar fi o eroare, deoarece nu ar ajuta la relansarea economiei, ci dimpotrivă ar produce stoparea acesteia, a declarat astăzi la întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

"Nu am elemente privind majorarea unor taxe. Din punctul meu de vedere, ar fi o eroare majorarea taxelor, pentru că nu ar ajuta relansarea economică, ci ar stopa-o. În ceea ce priveşte cota unică, ştiţi care este punctul meu de vedere, fiind unul dintre iniţiatori", a spus Adriean Videanu.

Mai citeşte şi:

Antonescu:Guvernul vrea să elimine cota unică şi să crească impozitul pe profit la 25%

Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal a adoptat o rezoluţie în care susţine că Executivul pregăteşte desfiinţarea cotei unice de impozitare, o măsură calificată de liberali a fi "o tentativă de asasinat economic" la adresa clasei mijlocii.

De asemenea , lberalii susţin că au intrat în posesia unui "document de lucru" al Ministerului Finanţelor prin care se pregăteşte eliminarea cotei unice.

În replică, Ministerul Finanţelor precizează că "singurul document oficial referitor la măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare va fi scrisoarea de intenţie pe care Ministerul Finanţelor Publice o va remite Fondului Monetar Internaţional, după încheierea discuţiilor tehnice cu reprezentanţii misiunii de evaluare. Toate anunţurile şi declaraţiile din acest moment sunt doar speculaţii politice".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite