Videanu: Directorii generali ai companiilor naţionale vor primi bonusuri doar dacă depăşesc criteriile de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu, a declarat astăzi că salariile directorilor din cadrul ministerului nu sunt mai mari decât cele ale secretarilor de stat.

"În anul 2010, niciun angajat nu beneficiază de niciun salariu în afară de cel de secretar de stat", a afirmat Videanu.

El a precizat că, dacă până în 2008 directorii companiilor aflate în subordinea Ministerului Economiei primeau bonusuri drept recompensă pentru îndeplinirea obiectivelor din mandat, în prezent aceştia primesc doar salariu, care nu este mai mare decât cel al unui secretar de stat. El a adăugat că în cazul în care aceştia îşi depăşesc obiectivele ar putea fi recompensaţi, dar nu a dat detalii.

"Depăşirea obiectivelor ar putea să reprezinte o motivare de stimulare a performanţei, dar această decizie va fi luată în iulie... Faţă de ceea ce înseamnă obiectivele din mandat, directorii nu primesc doar salariul cât pentru un secretar de stat", a declarat Videanu.

"Pentru a elimina orice suspiciune, am dispus astăzi corectarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2010 astfel încât directorii generali vor primi doar salarii la nivelul secretarilor de stat urmând ca, dacă Guvernul va adopta construcţia bugetului pe bază de contract de mandat, vom rectifica aceste bugete", a mai spus Videanu.


Ministrul a exemplificat prin faptul că directorul general al transelectrica va avea un salariu lunar de circa 6.600 de lei, echivalent cu cel al unui secretar de stat, până în iunie, urmând ca Guvernul să ia o decizie privind implementarea sau nu a contractelor de mandat.

Totodată, ministrul a precizat că singurele companii naţionale aflate în subordine care mai primesc subvenţii de la stat sunt cele din programul nuclear şi Compania Naţională a Huilei.

El a mai spus că în urma discuţiilor cu FMI, ministerul s-a angajat să facă o planificare trimestrială a cheltuielilor tuturor companiilor naţionale.

"În urma discuţiilor cu FMI, ne-am angajat să facem o monitorizare trimestrială a indicatorilor de performanţă a companiilor naţionale. Aceasta este filozofia din toate companiile private unde există criterii de performanţă. m identificat împreună cu FMI această posibilitate de creştere a veniturilor în funcţie de performanţă", a mai spus ministrul Economiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite